Zumba-táncold le, táncold ki!

Biztos ismerős az a bizonyos edzés előtti érzés, hogy ezer más dolog van, amit csinálhatnál, nincs se kedved, se erőd menni. Belegondolsz, hogy milyen lesz majd, amikor fogcsikorgatva szenvedsz, és izzadság csöpög le a homlokodról a földre. Fúj!

Ha edzés előtt ilyen gondolatok járnak a fejedben, akkor a Zumbát neked találták ki. Hiszen, azért mozogni szeretnél, meg formában is kell tartanod a testedet, mert tegnap már megint megettél a fogyókúrás salátád után egy browniet, hogy majd holnap ledolgozod!

A Zumbáról a legtöbben már hallottunk, de azt, hogy pontosan mit is takar ez a mozgásfajta, csak azok tudják, akik valóban ki is próbálták. Én kipróbáltam és nem más, mint egy igazi életérzés. Egy olyan mozgásfajta, ami megizzaszt segít ledolgozni a felesleget, de közben még se olyan fárasztó, mint egy erősítő edzés, vagy aerobik óra. Hiszen ez csak tánc! -“De hát én nem is tudok táncolni!”- jöhetne a válasz. Nem is kell tudni! A Zumba nagyon egyszerű mozdulatokon alapuló tánc és szinte lehetetlen rosszul csinálni. Néha fellelhetőek benne salsa mozdulatok is, de egyébként teljesen szabad tánc, persze azért meghatározó “zumbás” motívumokkal. Pár se kell hozzá, egy csoportos tánc, ahol mindenki egyénileg csinálja ugyanazokat a mozdulatokat, amit az edző bemutat.

Nem kell félned, hogy valamit rosszul csinálsz, vagy, hogy nem nézel ki jól, mert senkit nem érdekel! Mindenkit csak az érdekel, hogy közben igazán jól érzi magát a bőrében. Dübörög a zene, kitáncolod magadból a stresszt, miközben érzed, hogy minden porcikádat megmozgattad már. A végén pedig jólesően elfáradsz. Nincs az az érzésed, hogy na ezt soha többet, vagy, hogy többet nem tudsz mozogni. Csak a tökéletes elégedettség vár rád az edzés végén. Arról nem is beszélve, hogy minél jobban elsajátítod a mozdulatokat és minél könnyedebben táncolsz, annál több önbizalmad is lesz. Ezért ajánlott önbizalomhiánnyal küszködőknek is!

Mindezt saját tapasztalatból mondom. Találd meg a neked megfelelő edzőt és társaságot, amelyben igazán jól érzed magad és táncold ki magadból az egész nap alatt felgyülemlett stresszt, a kilókat pedig táncold le!

Egy kis zene, hogy ráhangolódhass az első, vagy a következő Zumba órádra:

 

Kommentek