Zoska – A Hangulatos Reggelik Otthona

A Kálvin Tér és az Astoria között félúton elhelyezkedő, bűbájos kis kávézóba betérve, még a tél közepén is úgy érzi magát az ember, mintha egy friss tavaszi nap lenne, és ez nem csak az ablakban megbúvó műfűvel beterített ülőhelyeknek köszönhető, hanem a világos színek, a friss illatok és az üde felszolgálók sürgés-forgásának is.  Nincs annál jobb, mint ilyen hangulatban kezdeni a reggelt, egy kellemesen gőzölgő kávé, forró csoki vagy tea mellett. Mi egy Classy meeting alkalmával látogattunk el a Zoskába, és fantasztikus hangulatban telt az itt eltöltött idő. Kipróbáltuk a reggelit is, a kávékat és a forró csokit is. Bár a hangulata a helynek friss és üde, még sincs teljesen az a bohém érzésünk, mintha egy réten piknikeznénk, hiszen a berendezés, a gyönyörűen festett csészék és tányérok egyfajta kifinomultság érzését keltik. A Zoska remekül ötvözi ezt a két hangulatot, úgy érezhetjük, hogy tényleg egy minőségi, kifinomult reggelivel kezdjük a napot, miközben a műfüves ülőalkalmatosság és a közvetlen kiszolgálás személyessé, kedvessé varázsolja a környezetet.

_MG_9238Minőségi Reggeli

A hangulat sokat számít, de természetesen nem minden múlik ezen. Én, a magam részéről, ha már hajlandó vagyok olyan korán kikelni az ágyból egy iskola nélküli napon, hogy elmenjek valahova reggelizni, akkor bizony nagyon jónak kell lennie annak a reggelinek. Sokáig tanulmányoztam a minimalista vonalat követő étlapot, amíg kiválasztottam, hogy mire is vágyom. _MG_9239Le kell szögeznünk, hogy a Zoska nem a legolcsóbb hely, de az árak reálisak, ha arra gondolunk, hogy milyen minőségi ételt kaphatunk érte. Persze, első alkalommal nem lehettem benne biztos, hogy tényleg megéri, de most már biztosan állíthatom, hogy igen. Egy Brie-sajtos szendvics mellett döntöttem, sonkával ésáfonyadzsemmel. _MG_9240Melegen, ropogósan frissen sülten kaptam meg, és száz százalékban megérte az árát, ugyanis tökéletes volt, finom és laktató egyben. Annyira jól laktam tőle, hogy egészen vacsoráig nem is kívántam semmi mást. Nem sok reggeliről mondhatjuk el, hogy ennyire laktató lenne. Tehát ezt a szendvicset mindenképp ajánlom. Gyurci is a sós vonalon maradt, Franfurtert evett, amely szintén nagyon jól nézett ki, ahogy Livi lekváros amerikai palacsintája is. Mindent egybevetve a reggeli kifogástalan volt.

Zoska kávéItalok

Kávé! A Classy csapatról elmondhatjuk, hogy legtöbbünknek a kávé minden mennyiségben jöhet, és emiatt nagy kritikusok is lettünk a témában. A kávékínálatra az átlagos jelzőt használnám, de a klasszikusok jól el vannak készítve, melegen érkeznek az asztalhoz, szépek és finomak is. De, ha valaki nagyobb különlegességre vágyik, mint a Cappuchino,  Latte vagy a Melange, akkor azt ne itt keresse. Ide azok jöjjenek akiknek megfelelnek a szirup nélküli, klasszikus kávéfajták is, azok nagyon finomak. Bár lehet ízesített kávékat is kérni, nem ezt hangsúlyozzák leginkább. Számomra a megjelenés is sokat számít, és a gyönyörű porceláncsészéket nem tudtam figyelmen kívül hagyni. Lehet hogy nem sokaknak számít ez a kávéban, de én rögtön boldogabban szürcsölgettem a Cappuchinómat, ezekből az Aliz Csodaországban szerű csészékből.

_MG_9245Kiszolgálás

Fiatal személyzet, kedves kiszolgálás. A lányok mosolyogtak, ami nálam nagyon fontos szempont, hiszen egy kedves mosoly egy pillanat alatt  fel tudja dobni az ember napját. Szolgálatkészen vették fel rendelésünket, türelmesen és pontosan. Közvetlen és kellemes kiszolgálást kaptunk, ami még pozitívabbá tette a Zoska élményt.

Az egyetlen negatívum, amit fel tudok hozni a kávézóval szemben, az az, hogy kevés hely van, és nincs lehetőség helyfoglalásra, így, ha odamész reggel, éhesen és szomjasan, még nem garantált, hogy le fogsz tudni ülni és élvezni mindazt, amit az eddigiekben leírtam. Nekünk szerencsénk volt, mert bár a hely teli volt, épp elmentek páran. Talán érdemes várni pár percet, hátha felszabadul egy asztal, de, ha valaki finom reggeli reményében jön be a városba, akkor jobb, ha van egy B terve is a közelben.

 

 

Hangulat: 100% Friss, üde és felemelő hangulat. Kedves kiszolgálás, és hívogató atmoszféra.
Választék: 80% A reggeli választék kitűnő, úgy, ahogy a házi szörpök és a limonádék is, de nincs sok kávékülönlegesség.
Minőség: 100% Az ételek és italok minőségiek, bár meg is kell fizetni.
Nyitva: 90% Vasárnap sajnos zárva van, pedig ilyenkor van az embernek a legtöbb ideje egy lusta reggelihez, de a hét többi napján kora reggel héttől, este hétig nyitva találjuk.
Árak: 80% Egyesek drágának ítélhetik meg a helyet. Véleményem szerint megfizethető, és tényleg jó minőséget kapunk a pénzünkért. Bár inkább alkalmi
Online: 100% Van honlap, Facebook oldal, kapcsolat, képek, étlap, minden.
Szórakozás: 100% Ingyen Wifi, lehet beszélgetni, csendes, hangulatos.
Összesen: 90% Mindent egybevetve, megéri néha-néha betérni ebbe a kedves kis reggeliző-kávézóba, mert biztosan rendkívüli élményben lesz részünk

Cím: Ferenczy István utca 28.

Online: zoska.hu , www.facebook.com/zoska.budapest

Fotókat készítette: Jakal György

Kommentek