Wrap It Up!

Ma már egyre népszerűbbek a wrap-ok, hiszen gyorsan, könnyedén elkészíthető, laktató és szinte bármivel megtölthetjük, amit csak megkívánunk. Így a wrap mind a húsimádóknak, mind salátakedvelőknek ízletes ebéd lehet, de akik különlegesebb ízekre vágynak, azok is könnyedén megbolondíthatják ezt a finomságot valami extra alapanyaggal, mint például a mangó.

chicken_wrapNézzünk most néhány könnyen elkészíthető wrap-ot. Garantálom, hogy imádni fogjátok.

Csirkés wrap

Ki ne szeretné a csirkehúst egy kis hűsítő salátával? Rendkívül egyszerű recept, ami akár több órára is laktató ebédként szolgál. Csak csomagold be egy alufóliába és már viheted is magaddal.

Hozzávalók:

  • tortilla lapok
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 csokor újhagyma vagy egy fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olaj, vaj
  • tejföl
  • petrezselyem
  • salátakeverék
  • szeletelt zöldségek (ízlés szerint)

Elkészítés:

A felcsíkozott húsokat egy magas falú serpenyőben nagy lángon süssük meg. Tegyük mellé az újhagymát és a fokhagymát, amitől kellemesen megpirul a csirke. Szórjuk meg finoman sóval és borssal, majd hagyjuk sülni 15-20 percig.
Vegyük a tortilla lapokat és melegítsük pár percig a sütőben. Miután mindennel elkészültünk, tegyük a salátát és a zöldségeket a tortilla lap közepére, szórjuk rá a húst és a hagymát (természetesen ezt ki is hagyhatjuk belőle) és hajtsuk rá jobbról, balról, majd tekerjük össze.

Kis alufóliával be is csomagolhatjuk, így akár iskolába, vagy munkahelyre is tökéletes ebédként szolgál.

mango_wrapCsirkés wrap mangóval, bazsalikommal és mentával

A mangó remek zsírégető és egyben a szív egészségéhez is hozzájárul. A menta és a bazsalikom megbolondítják egy picit ezt az ízletes wrap-ot.

Hozzávalók:

  • tortilla lapok
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 csésze friss bazsalikom
  • 1 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • 1/2 teáskanál durva só
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • frissen őrölt bors
  • 2 kicsontozott csirkemell fele (12 dkg összesen)
  • 2 lime
  • 1/2 mangó, meghámozva és vágjuk 2 cm-es darabokra
  • 2 teáskanál friss citromlé
  • csipet cayenne bors
  • 8 friss mentalevél

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt. Keverjük össze a bazsalikomot és az olajat, majd keverd hozzá a sót, a fahéjat és a borsot. Ezután ezzel a keverékkel locsold meg a csíkokra vágott csirkét. Ezután tegyük a csirkét a sütőbe és hagyjuk sülni 15-20 percig. Ezalatt keverjük össze a kis kockákra vágott mangót a cayenne borssal és a lime levével. Melegítsük fel a sütőben a tortilla lapokat, majd tegyük rá a csirkét és a mangós keveréket, hajtsuk össze jobbról, balról és máris csomagolhatjuk, vagy fogyaszthatjuk.avocado_wrap

Könnyű avokádós-paradicsomos-salátás wrap

Aki szeretne egy kicsit húsmentesen étkezni, az is jól tud lakni ezzel a tavaszias, zöldséges wrap-pal. Az avokádó frissítő íze remek harmóniát alkot a paradicsommal és a tavaszi salátával, a friss zöldségekkel.

Hozzávalók:

  • tortilla lapok
  • 4 ek. humusz
  • ½ csésze fekete bab
  • ½ kockára vágott avokádó
  • 1 kockára vágott paradicsom
  • ¼ csésze kockára vágott vöröshagyma
  • ½ lime vagy citrom
  • saláta és zöldségek minden mennyiségben

Elkészítés:

Melegítsük fel a sütőben a torilla lapokat. Keverjük össze a zöldségeket a babbal, a humusszal, az avokádóval és a paradicsommal, adjuk hozzá a hagymát. Végül facsarjuk ki a citrom/lime levét és keverjük össze a többi hozzávalóval. Ezután tegyük a tortilla lapokra a keveréket, hajtsuk fel jobbról, balról és máris fogyaszthatjuk, vagy csomagolhatjuk.

Reméljük most is hasznos és ízletes receptekkel szolgáltunk nektek. Próbáljátok ki őket és küldjetek fotót az elkészült wrap-okról. Jó étvágyat!

Kommentek