Vintage Garden

Nyáron találkoztam először a Vintage Gardennel. Facebookon láttam, hogy egy távoli ismerősöm esküvői ebédjét tartották ott. Fantasztikusak voltak a képek, és ehhez nagyban hozzájárult a helyszín is. Nem hittem el, hogy ez a meseszerű hely tényleg létezik. Azt gondoltam, ha újra berendezhetném a szobámat vagy a lakásomat, valahogy így nézne ki.

– Ez a hely úgy néz ki, mint a Butlers! – jegyezte meg a barátnőm, mikor beléptünk a Dob utcában található étterem és kávézó pici, ajtaján.

Az elsőre odalátogatónak valóban kicsit olyan mintha egy lakberendezési osztályra – egy vintage lakberendezési osztályra – csöppent volna. Alig van időnk körülnézni a bejárati részen, máris megszólít minket a személyzet egyik tagja.

– Sziasztok!

– Szia! Asztalt szeretnénk három főre.

– Foglalás nélkül? – kérdezi, és gondterhelten ellenőrzi az egyik monitort. Nem érdemes foglalás nélkül érkezni. Különösen hétvégén nem.

előtér

Forrás: Vintage Garden Facebook oldala

Eddig kétszer jártam a Vintage Gardenben, és mindkétszer tele volt. Most is a legutolsó szabad asztalhoz vezet oda minket egy pincér srác.

Még javában gyönyörködünk a helyben, épphogy csak szemügyre vettük az étlapot, máris megjelenik egy másik pincér. Türelmes, segítőkész, segít dönteni.

Az ételek és az alkoholos italok belvárosi viszonylatban közép-árkategóriásak, viszont a kávék és forrócsokik jóval olcsóbbak, mint a Starbucksban vagy a Costa Caféban.

Mikor először ott voltam, két barátnőmmel mindhárman forrócsokiztunk.

Forrócsoki választék

Forrás: Vintage Garden Facebook oldala

Én másodszorra is ugyanazt a belga tejcsokiból készült eperízesítésű csodát ittam – elsőre bevált. A barátnőim (két másik) viszont rosét illetve lattét ittak. Mindegyik ital jó minőségű és finom volt, ez valószínűleg az ételekről is elmondható.

Bár ki merem jelenteni, hogy szerintem a hely hangulata inkább női ízlésnek felel meg, és elsősorban csajos beszélgetős délutánokhoz vagy anya-lánya programokhoz ajánlanám, mindkét alkalommal láttam párokat is, mikor ott jártam.

csipkeA világos fa bútorok, friss virágok, az itt-ott megjelenő csipke motívum és a részletgazdag kiegészítők kétségkívül romantikussá teszik a kávézót.

Nyáron még teljesebb az élmény, hiszen a belső kertben napfényben ücsörögve fogyaszthatjuk el ebédünket vagy kávénkat ezen az elegáns helyen. Szerencsére a kert télre sem zár be, csupán téliesítik – fedett lesz.

Apró, plusz pontot érő figyelmességek, hogy végig kellemes – se túl halk, se túl hangos – háttérzene megy, a mosdó szép, tiszta, és az étterem designját követi, valamit hogy rendezvények lebonyolításával is foglalkoznak.

rendezvényÍgy nem csak esküvő, de akár céges vacsora vagy szülinap is bátran szervezhető oda.

Ha a képek meghozták a kedved, látogass el te is a Vintage Gardenbe! Ha egyszer elmész, biztos vissza fogsz járni!

Hangulat: 100% Egyszerre otthonos és álomszerű.

Választék: 90% A forrócsoki választék hatalmas, a többi ételből és italból pedig pont elég fajta szerepel az étlapon.

Minőség: 100% A kiszolgálás, a felszolgálás és az ízek is megérdemlik a 100%-ot.

Nyitva: 100% 11-től 24 óráig, hétfőtől vasárnapig. Ebédhez, vacsorához, esti kávéhoz vagy egy pohár borhoz is tökéletes.

Árak: 80% Az ételek viszonylag drágák, de a kávék és forrócsokik kedvező áron kaphatók.

Online: 80% Honlapjuk nincs, de Facebookon fent vannak, és minden fontos eseményről tájékoztatják a vendégeket. Gyakran raknak fel képeket saját ételeikről és italaikról, ami szerintem jó pont.

Szórakozás: 100% Mindkétszer nagyon jól éreztem magam. Ez nagyban köszönhető a környezetnek és a háttérzenének is.

Összesen: 90% Bárkinek bátran ajánlanám, és én is bármikor szívesen visszamennék.

Cím: 1071, Budapest, Dob utca 21.

Elérhetőség: +36 30 790 6619, facebook.com/vintagegardenbudapest/timeline

Kommentek