,,This is Halloween, everybody make a scene”

A Halloween egy kelta gyökerekkel rendelkező ünnep, mely főleg az angolszász országokra jellemző, mára azonban az egész világon elterjedt. A hiedelmek szerint október 31-én éjjel elvékonyodik a határ az élők és a holtak világa között, a lelkek átjárnak az élők közé.

Az emberek ilyenkor különböző jelmezeket öltöttek, hogy elijesszék a szellemeket. Vannak országok, ahol ez a hagyomány fennmaradt és mind a mai napig része kulturális identitásuknak, és vannak országok, akik csak még egy alkalmat akarnak arra, hogy ünnepelhessenek, így átvették a Halloweent és globálissá tették annak szellemiségét.

Napokon belül nálunk is elözönlik a várost a  félelmetesebbnél félelmetesebbre mázolt, művérrel borított bulizók. Ha te is szeretsz mindent az utolsó pillanatra hagyni, és nem szeretnél kimaradni az egyre népszerűbb Halloween-őrületből, akkor épp itt az ideje, hogy elkezdj gondolkodni azon, hogy minek öltözz idén. Most ehhez adunk néhány tippet.

Ha megőrülsz a sminkekért és még egy hétköznap reggelen is csak azért kelsz két órával hamarabb, hogy elég időt tölthess a sminkasztalnál, akkor a jelmezed akár magadra is festheted. Lélegzetelállító hatást érhetsz el egy fekete szemhéjpúderrel és egy fehér alappal.

large (5) large (7)
large (6) large (12)

Ha még ennél is magasabb szintre szeretnéd emelni a beöltözést, akkor válassz magadnak egy ismert karaktert, hiszen úgy még nehezebb dolgod lesz, hogy elérd a kívánt hasonlóságot. Mivel Tim Burton számára minden nap Halloween, az ő karakterei közül bármelyik tökéletes választás. Kézenfekvő lehet még egy horrorfilm egyik szereplőjének bőrébe bújni, vagy egy ismert negatív szereplőt megtestesíteni. Mivel egy ideje már nem csak a rémisztgetés a fő szempont, tényleg bárkit választhatsz Hófehérkétől egészen Lady Gagáig. Nézz körül a szekrényedben, vagy a legközelebbi turiban, hiszen hatalmas kincsekre bukkanhatsz, megkönnyítheted a dilemmázást a nélkül, hogy a pénztárcádat könnyítenéd meg egy komplett jelmez megvételével vagy kölcsönzésével.

large (3) tumblr_mvbn51wvEe1qk46xio1_1280 tumblr_mvb7k1acag1qey41oo1_500
large (11) tumblr_mvbiubpHEL1s6z415o1_500 tumblr_mv7g1laEG71r02kz4o1_500
kep

Ha pedig nem akarod túl komolyan venni ezt az ünnepet, egy nagy buliként fogod fel az életet, tele vagy szabadidővel és energiával, akkor elő a kreativitással és alkoss egy igazán eredeti, vicces jelmezt. Ezekhez is rengeteg inspirációt gyűjthetsz az interneten, de ha igazán bátor vagy, kedvenc szóviccedet is jelmezzé alakíthatod.

blue-cool-funny-girls-green-Favim.com-301302_large kep2 kep3
46965_324648774322479_1502515429_n_large kep4 large (22)

És végül a személyes kedvencemmel búcsúzom, és kívánok mindnyájatoknak borzongató Halloweent!

kep5

 

Kommentek