The fall fashion handbook 2013

Már egy hónapja tapossuk az őszt, így sajnos lassan bele kell törődnöm, hogy tényleg itt van, itt van újra, a nyár pedig véget ért.  Visszatértünk az iskolapadba, a szürke hétköznapokba és még az idő is elromlott. Lehetne rosszabb?

Azért szerencsére nem ennyire borús a helyzet, legalábbis nem a szó minden értelmében. A divatszakma ezt az évszakot tartja a legszínesebbnek, a fák lombjai is különböző színekben pompáznak. Mi miért ne tennénk? A színek, anyagok és formák arzenálja vesz körül minket és mi szabadon kombinálhatjuk őket, miközben a csillogó divathetek kifutóit figyelve meggyőződhetünk róla, hogy lesz még újra tavasz, sőt nyár is. Ősszel is szabad, sőt kötelező kísérletezni.  A réteges öltözködés rengeteg lehetőséget ad erre.

Az idei ősz trendjeit a szélsőségek jellemzik. A romantikus csipke, az edgy bőr, és a laza oversized ruhadaraboknak egyaránt helye van a szekrényedben.   Minták és színek terén a klasszikus és örökérvényű fekete viszi a pálmát, mint minden évben.

large (1)Mellette jelen van a jól ismert bordó és khaki páros is, a barna minden árnyalatával és persze a fehérrel. A skótkockák a nagy visszatérésre készülnek, tetőtől talpig szinte bárhol viselheted őket. Csak úgy, mint a már fent említett bőrt. Leggings, szoknya vagy (ugye mondanom sem kell, hogy ki a lányok legjobb barátja ebben az időben), bőrkabát formájában. Mindennel kombinálható, nőies és elegáns viselet.
A személyes kedvencem mégis a kalap. Nyáron elengedhetetlen fesztiválviseletnek számított és nagy örömömre ősszel már alapdarabként funkcionál a ruhatáramban. Nincs több bad hair day és elegánsabb alkalmakra is megfelelő, másik kedvencemel, a beanie-vel ellentétben.

kalap4
Szerencsére nem a kalap az egyetlen olyan darab,amit ,,újrahasznosíthatunk” idén ősszel nyári darabjaink közül. Ott van például a skater az aszimmetrikus és a maxi szoknya is. Megfelelő cipővel és kabáttal könnyedén őszi viseletté lehet alakítani.
Na, igen. A megfelelő cipő. Elérkeztünk az őszi ruhatár legsarkalatosabb pontjához. Hajlamos vagyok túl komolyan venni a tökéletes őszi cipő keresését és havonta rátalálni egy ilyenre, így ősz végére úszom a csizmákban. cipo1Ha nem szeretnél így járni és szeretnéd idő-, hely-, és energiatakarékosabban megúszni az őszi nagybevásárlást érdemes kiválasztani egy olyan darabot, ami mindenekelőtt bélelt, vízálló, kényelmes és jó minőségű.   Ez akár hosszú távú befektetés is lehet, nem érdemes spórolni rajta, hiszen a jól kiválasztott csizma végigkísérhet több szezonon is.  Éppen ezért figyelj arra is, hogy lehetőleg ne egy túldíszített darabot válassz, hanem minél egyszerűbbet, hogy a következő években is jól tudd majd kombinálni. Az akkori trendeket ugyan még nem ismerjük, de biztos lehetsz benne, hogy egy basic csizmának mindig helye lesz a ruhatáradban.  Ha megvan A csizma, onnantól szabad a vásár, és ha a pénztárcád engedi, beszerezheted a szezon aktuális darabjait, legyen az egy pár wedge boots az ősz egyik divatszínében vagy egy szuperszegecses bakancs. Ezeket párezer forintért szinte bárhol megtalálod. Itt már nem a tartósság dominál, hanem sokkal inkább az a fő, hogy melyik és milyen cipőt tudnál leginkább kombinálni már meglévő ruhadarabjaiddal.

Így már nem is tűnik olyan szürkének az ősz, igaz? Dobd fel magad az által, hogy feldobod a ruhatárad! Inspirációként itt van pár look az őszi trendek jegyében:
(Katt a nagyobb képekért)

tumblr_mtr9am8Gfc1swsldko1_500

fekete ruha

 

szoknya4

 

szoknya2

 

pulcsi

szoknya1

 

large (7)

 

large (4)

 

large

 

large (2)

 

kalap3

 

kalap1

 

cipo4

 

cipo2

Kommentek