Tett-hely Pinceklub

Hangulat 50% A hely jó, a vezetőség nem
Választék 80% Minden van, kivéve a jó bort
Minőség 65% Azt kapsz, amit kérsz
Nyitva tartás 50% Spontán záróra
Árak 90% Tényleg diákbarát
Online 60% Téves infók a Facebook oldalon
Szórakozás 70% Itt nincs, de egy ugrásnyira van egy tucat
Összesen 66% Alapozáshoz, beszélgetéshez tökéletes

Cím: 1073 Kertész  utca 31.

Nyitva tartás:  Hétfő-Szombat 17:00-02:00

Van Budapest belvárosában egy negyed a Rákóczi út és a Király utca között, ami – az egy négyzetméterre jutó kocsmák tekintetében – nyugodt szívvel felveheti a versenyt bármely nyugati főváros szórakozó negyedével. Jelen írásomban ezen negyed egy viszonylag kevéssé ismert vendéglátóipari egységével kívánok foglalkozni, a Tett-hely Pinceklubbal.
Mivel végre az idő is alkalmas rá, még villamost se kell használnom a Blahától, hogy azt a tíz perc sétát megejtsem, ugyanis körülbelül ennyi időre van az éjszaka is forgalmas tértől. A helynek, követve az online marketing trendjét, természetesen van Facebook oldala, így nagy meglepetés nem ér, amikor belépek a helyre; képről már ismerem a designt. (Vagy ennyire sablonos romkocsma lenne?) Bontott tégla, félhomály, és az a szívig hatoló szag, ami akkor üli meg a levegőt, ha már jelentős ideje szívja fel a pult a kilöttyent sör és az annak feltakarítására szánt mosogatólé oldatát.
Egy diákoknak szánt kocsma. Áll a Facebookos ismertetőben. Ezt az ígéretét teljesíti is, hiszen az árak valóban alacsonyak. Ellenben nagy meglepetés ért, amikor egyes esetekben a Facebook oldaltól eltérő árakba botlottam. Csapolt Kőbányai esetén ötven forintos ár különbségről beszélhetünk, ami már jelentős félrevezetésnek mondható. Amikor megkérdeztem a pultost, ugyan mégis mi lehet a tévedés oka, annyit válaszolt, nem frissítették az oldalt.
A helyszínen éppen egy visszafogottabb hangulatú szülinapozás folyt, aminek kapcsán némi perlekedésnek lehettem tanúja a főszervező és a tulajdonos között. A nézeteltérés abból fakadt, hogy ugyan lefoglalta a szervező a kocsma nagy részét az ünnepségre, – és mivel nem beszélhetünk egy túlságosan nagy helyiségről, ez körülbelül ötven főt jelenthetett – ellenben ígéretes vagyonú külföldieket csábított be a helyi mindenes (értsd: a tulajdonos fia), akiknek mindenképpen helyet akart szorítani a már így is jócskán telített kocsmában.
Az este további részében azonban két további incidens is borzolta az ott mulatók kedélyeit, talán nomen est omen alapon, ez is a kocsma szolgáltatásainak része. Először a gyanakvó tulajdonos, kiborogatta egy vélhetően kiskorú táskájának tartalmát, lopott pohár utána kutatva. Lopott poharat nem talált, de mélységes ellenszenvet a szemtanúk felől annál inkább.
A második fennforgás talán az előzőnél is értelmezhetetlenebb volt, és egyben az este végét is jelentette – legalábbis a helyszínen. A társaságunkkal szemben leborult egy pohár, a menteni próbáló delikvens pedig nagy igyekezetében egy másik poharat is levert az asztalról. A két feles pohár rövid zuhanás után a mélyben végezte, apró darabokban. A két törött pohár volt az utolsó csepp a tulajdonos képzeletbeli poharában. Záróra. Mindez éjfélkor, vagyis a hivatalos zárás előtt két órával történt. Valószínűleg sosem tudjuk meg, hogy igazából mi lappangott a radikális intézkedés hátterében.
Összességében a hely tökéletes egy kis alapozásra az igazi buli előtt, de inkább a sötét kis romkocsmák sorát gazdagítja. Gyakoriak a fent említett furcsa esetek, de talán épp ez adja a hely hangulatát. Ha inkább jövő hétre hagynád a rózsaszín koktélok mellett táncolást, akkor látogass el ide!

http://www.facebook.com/TetthelyPinceklub

Legolcsóbb sör: Kinizsi 200 Ft
Akciók: Abszint 350 Ft
Jagermeister 290 Ft

Kommentek