Tedd hasznossá az unalmas februárt!

Február beköszöntével a legtöbben csak arra várunk, hogy legyen vége a hideg télnek, boruljanak virágba a fák és végre elrakhassuk a szekrény mélyébe a nagykabátot, éppen ezért végtelenül hosszúnak érezhetjük a következő időszakot, annak ellenére is, hogy ez az év legrövidebb hónapja.

Bár a jó idő egy kicsit még odébb van, de addig is, íme, néhány tipp hogyan töltsétek hasznosan az utolsó téli hónapot, a februárt!

Tanulj nyelvet!

Nem kell egyből magántanárhoz rohanni, bár az sem rossz megoldás abban az esetben, ha például nyelvvizsgára készülsz. Ennél sokkal egyszerűbben és persze olcsóbban fejlesztheted otthon a nyelvtudásodat, méghozzá külföldi filmek, sorozatok nézésével – csakis eredeti nyelven! Ne magyar nyelvű feliratot válassz hozzá, hiszen azzal nem tanulsz semmit. Először nehezebben fog menni a dolog, de hidd el, bele lehet jönni és a végén sokkal jobban fogod élvezni a filmet, miközben észre sem veszed mennyi minden ragadt rád.

rendrakásKészülj a szorgalmi időszakra!

Itt az idő, hogy alaposan felkészülj a rád váró nehézségekre. Biztos neked is tornyosul néhány rendszerezésre váró papírhalom valamelyik polcodon, fiókodban, amelyeket az évek során felhalmoztál.  Válogasd ki, mi az, ami már biztosan nem fog kelleni, és a tavaszi papírgyűjtés során nyugodt szívvel adhatsz oda a kisiskolásoknak. Rakd mappába, ami még jól jöhet, persze itt is szelektálj, ne mindent egy helyre ömlessz. Ugyanezt a rendrakást megteheted a gépeden, laptopodon, tableteden, sőt a telefonodon is.

10944386_10200180147702466_339368198_nDobd fel a szobád!

Egy kis átalakítás rengeteg energiával tölthet fel, a „munka” közben is inspirálódsz és a végeredmény hatása sem marad el. Amióta az eszedet tudod, ugyanott állnak a bútoraid? Próbálj ki új elrendezést! Üresek a falak? Rakd tele képekkel a te ízlésed szerint. A hagyományos fotókat remekül lehet használni erre a célra, nem kell hozzá képkeret és szög sem, csak gyurmaragasztó. Az elrendezést illetően a lehetőségek tárháza végtelen, egyedül a te fantáziád szabhat határokat. Rajzolj, fess, alkoss valamit saját kezűleg, ami szintén kikerülhet a faladra.

edzésKezd el az edzést!

Bizonyára rengeteg ruhád van, amit már alig vársz, hogy hordhass a tavasszal, viszont a legtöbben hajlamosak felszedni pár kilót a tél során. Tehát, ha nem szeretnél nagy meglepetésben részesülni márciusban, akkor itt az ideje nekikezdeni az edzésnek, nehogy ne menjen rád a kedvenc rövidnadrágod, amiről egész télen álmodoztál!

leárazásAkcióvadászat indul!

A szezon végének közeledtével elindult a leárazások időszaka is. Ilyenkor hatalmas, akár 50%-os árzuhanásokkal is találkozhatunk, érdemes körülnézni a webáruházakban is. A nagy shopping-lázban azért tartsátok fejben, mire van szükségetek, hiszen ilyenkor a legkönnyebb csapdába esni.

Kommentek