Te is sorozatfüggű vagy?

Ha igen, jó helyen jársz! Biztosan ismered az érzést, amikor végignézel egy sorozatot, akár két nap alatt, akár több hónap alatt. Van, hogy nem bírsz leállni vele és ilyenkor 1-2 nap alatt beszívod az egészet, nem is tudsz mást csinálni, mert a kezed valahogy már magától mozog és mindig rákattint a következő részre. Már úgy ismered a szereplőket, mintha Te is köztük élnél, és valóban azt is teszed! Velük eszel, velük kelsz, velük fekszel, és természetesen velük nevetsz. Az is lehet, hogy kevésbé vagy megszállott és csak minden héten nézed meg az újabb részt, de akkor is már remegve várod, zakatoló szívvel, hogy mi is fog történni a következő részben. Aztán egyszer csak vége. Már több évadja veled voltak, napi, vagy heti programjaiddá váltak, és hirtelen mindennek vége. Úgy érzed magad, mint, akinek hazudtak, hiszen, hogy is lehetne vége?! Most mit kezdjek az életemmel? Mit csináltam azelőtt?

Persze leülhetsz tanulni, vagy kimehetsz a térre a haverokkal. (ha ők is most értek a sorozatuk végére) De jobb, ha tudod, hogy a sorozatokból lehetetlen kifogyni, itt van néhány ötlet, hogy mibe kezdj bele, ha igazi sorozatfüggő vagy. Ha pedig már mindet végignézted, akkor tényleg ideje kibújnod a barlangodból, ne is keress tovább, mert már súlyos eset vagy! Első cikkünkben a unisex sorozatokból kaphattok egy kis ízelítőt, később pedig külön lányokra és fiúkra specializálódott sorozatokat veszünk sorra.

Unisex Sorozatok:

effy-freddie-cook-skins-Favim.com-614751Skins

A Skins igazi Y Generációs műsor! Lázadó fiatalok Angliában! Elektropartyk, szétcsúszás, drogok, szex, szerelmek, suli. Teli van szerethető karakterekkel, nagy életbölcsességekkel és vicces vagy ép megrázó sztorikkal. Ezek a srácok nem véletlenül választották a féktelen életet, természetesen mindenkinek megvan a saját háttértörténete. Szörnyű szülők, kiközösítettség, túl magas elvárások, nemi identitás zavarok vagy egyszerű vágy, arra, hogy kitörj és más legyél. Nagyon érdekes, hogy ezek a problémák milyen viselkedést tudnak kihozni egy-egy emberből. Néha nehéz témákat dolgoz fel a történet, de egyáltalán nem nyomasztóan. Bár az évadok végén nagy esély van rá, hogy elsírjuk magunkat, ha megszerettünk egy-egy karaktert. Ennek a sorozatnak valóban van jelentése! Ugyanakkor remek kikapcsolódás, elvont fiatalok, elvont témák… Egy biztos, ha belekezdesz imádni fogod! Jelenleg  6 évadot nézhetsz végig, de nyáron jön a hetedik is!

weeds-507a5efb0c78cWeeds (Nancy ül a fűben)

A történet egy igazán szerethető, bájos, fiatal kertvárosi anyukáról szól, aki férje halála után úgy dönt, hogy fűárusítással fogja keresni a pénzét. A kétgyermekes drogdíler remekül végzi a munkáját, otthonról, bár sokszor vicces, vagy épp ijesztő szituációkba kerül, ahogy ez el is várható, ha valaki marijuanat árul. Szerintünk megéri belekukkantani kicsit Nancy titkos, kertvárosi életébe!

22692523_tv-la-sit-com-happy-endings-su-canale-2Happy Endings (Fuss el véle)

A sorozat első része azzal kezdődik, hogy egy menyasszony otthagyja a vőlegényét az oltárnál. Ezek után pedig egy 2012-2013-beli Jóbarátok sorozat veszi kezdetét. Van tökéletes házaspár, van folyamatosan szingli lány, van kicsit bohókás szőke lány, meleg srác, és jóképű laza srác is. A sorozat vicces szituációkra és beszélgetésekre épít, épp úgy, mint a Jóbarátok. Bár semmi nem érhet fel kedvenc klasszikusunkkal, a Fuss el véle engem megnyert. Vigyázz, mert tőlük se lesz könnyű elszakadni!

the-big-bang-theory-skyThe Big Bang Theory (Agymenők)

Egy csapat zseni, akik mind egy kicsit furák, egy kicsit bénák, de mégis imádni valóak! Mindenkinek nagyon erős karaktere van és mindeközben folyton valami érdekességen dolgoznak. Ez a sorozat is a helyzetkomikumokra épít és arra, hogy mennyire be vannak zárva a saját kis világukba az agymenők és mennyire saját szokásaik rabjai. Emellett, hogy a hétköznapi emberek is tudjanak azonosulni egy karakterrel, van egy kicsit butácska, csinos, szőke pincérlány is, aki szintén rengeteg vicces szituációba keveredik.

HOW I MET YOUR MOTHERHow I Met Your Mother (Így jártam anyátokkal)

A HIMYM-et valószínűleg már mindenki ismeri, de nem maradhatott ki a fantasztikus sorozatok felsorolásából. Itt is egy baráti társaság mindennapjait láthatjuk lassan már 8 évadja keresztül és mindeközben kíváncsian várjuk, hogy ki is lesz Ted felesége. Gyakorlatilag az egész sorozat az ő visszaemlékezése, amit a gyerekeinek mesél, hogy megtudják, hogyan is ismerte meg az anyukájukat. A nyolcadik évadig húzódó műsor már kezd kicsit ellaposodni, de ettől függetlenül még mindig az egyik legjobb létező sorozat!

Magyar Sorozatok:

1Terápia

Végre valami más, valami meghökkentő, méghozzá a magyaroktól, ami már önmagában is meghökkenthet. Nincsenek jól bevált elemek, mint szóvicceken alapuló poénok, vagy összeszokott baráti társaságok, akik mindig ugyanott söröznek. Ami azt illeti, a Terápia nem is vígjáték. Ha mindenképp be kéne sorolnom valahova, akkor inkább lélekelemző drámának hívnám. Minden nap egy újabb 20 perc, amikor valaki elmondja egy pszichológusnak, hogy  mi is az ő története és milyen problémákkal küzd. Lassan kezdenek összeszövődni a szálak, majd kitisztul a kép, és bizony ez az a sorozat, ami tényleg elgondolkodtat! Ráismerhetünk saját magunkra egy-egy karakterben és általuk, megkapjuk a saját magunkról szóló elemzést is! Álmatlan éjszakákhoz ajánlott!

1 (1)Társas Játék

A Társas Játék az HBO saját készítésű 13 részes sorozata, mely inkább az idősebb, 30-as generációt mutatja be. Hogyan keresik a boldogságot, és hogyan próbálnak rátalálni a szerelemre. Ezt persze vicces jelenetekkel, helyzetekkel fűszerezve tálalják a  nagyközönségnek és így egy igazán nagyszabású, izgalmas, de mégis könnyed, szórakoztató sorozat kerekedik belőle!

Kommentek