Tavaszi programok rohanóknak

Tavaszi programok a szabadban – rohanó életmódra

Tavasz van, melegedik az idő, csökken a magunkra aggatott ruhadarabok száma. D-vitamin hiányunk van a tél után, érzékenyek vagyunk az időjárás-változásra, és egyre nagyobb teher zárt épületekben tölteni az időt. Egyértelmű, hogy mindenki a szabadba vágyik. Sokaknak viszont nincs rá ideje. Legalábbis ezt hiszik.

Habár egy kellemes tavaszi hétvégén jó ötlet ellátogatni Visegrádra, a János-hegyhez vagy akár a Balatonhoz, ez a cikk azoknak szól, akik valami hétköznapokon is egyszerűbben kivitelezhetőt akarnak csinálni. Bármit, csak ki a szabadba!

Időmilliomos rohanóknak:

Kirándulás

Nem, ezúttal nem kell Volánoznod vagy vonatoznod, elég ha fel- (vagy éppen le-) szállsz a villamosra, és a városon belül teszel egy rövid túrát egy barátoddal vagy a kutyáddal. Remek célpont lehet a Vár, a Városliget, vagy akár a Margitsziget is. Ha munkamániás vagy és egyedül mész, még olvashatsz vagy tanulhatsz is ott.

– Kutyával pedig remekül lehet ismerkedni.séta a parkban

Kevésbé ráérősöknek:

Mozgás a szabadban

Biciklis ruhaElő a biciklivel, görkorcsolyával, rollerrel, vagy bármilyen lehetetlen közlekedési eszközzel, amivel testileg és lelkileg egyaránt felpörgeted magad. Ha nincs saját biciklid, vagy nem tudod hol tárolni, esetleg félsz, hogy ellopják a járművedet, próbáld ki a belvárosban számos ponton felvehető MOL bicikliket.

 

Nem jött be? Gyalogolj!

Egy vagy két megállóra ne szállj buszra, vagy ha muszáj busszal menned, szállj le egy megállóval előbb és sétálj. Hogy izgalmasabb legyen a dolog, tölts le egy lépésszámláló alkalmazást, így minden napra kitűzhetsz egy célt, amit nyomon is tudsz követni.

Nagyon rohanóknak:

Teraszok

étterem kinti részHa úgy érzed, nincs időd semmire a tanulás vagy munka mellett és „még a levegőre sem jutsz ki” csak mire már besötétedik, ragadj meg minden alkalmat, hogy magadba szívj egy kis napfényt és jókedvet. Ha van hely, az ebéd vagy kávészünetedben mindig ülj az étterem teraszára. Akár napi fél óra is csodákat tesz, és sokkal energikusabb lesz a délutánod.

Ha kertes házban laksz, lassan már fogyaszthatod kint a reggeli kávédat. Az egyik legjobb érzés a világon köntösben kávézgatni és omlettet enni egy friss tavaszi reggelen a kertben.

Hétvégére pedig:

Kocsmázás egy csavarral

Kinek a Fröccsterasz, kinek az Erzsébet-téri félig kitaposott fűfoltok, a szabad ég alatt ivást senkinek nem kell bemutatni. Tedd különlegessé az alkalmat! Egy sörbringával remek csapatépítéssé és felejthetetlen élménnyé válhat egy péntek este. (Hátránya, hogy 10-16 fő kell hozzá.)sörbringa budapest

Pl: BeerBike, DürerBike, PedalBar, stb.

Kommentek