Tavaszi fáradtság vagy megújulás?

Érdekes, hogy két teljesen ellentétes dologról beszélünk, miközben egy alapból indulunk ki. Vajon miért van az, hogy egyesek a tavaszt a tavaszi fáradtsággal és a kimerültséggel társítják, míg mások a megújulás, az új lehetőségek megélésével azonosítják?

tiredMondhatnák, hogy ez csak hozzáállás kérdése. Aki alapjáraton negatívabb beállítottságú, az megragadja a negatív közmondást és inkább belesüpped ebbe a már elfogadott magyarázatba, míg pozitív társai erőtől duzzadva rohannak ki a szabadba, új dolgokat próbálnak ki és nagy túrákat tesznek a tavaszi napsütésben. Ez is egy megközelítés mégis van alapja a tavaszi fáradtságnak.

tumblr_ku61s6ixp11qau81io1_500Ha belegondolunk igen csak rég volt már a nyár és a sok napsütés. Igaz, idén kegyes volt velünk a természet és többször is volt részünk napos hétvégékben, mégis a sok energiát nyáron vesszük fel és tartalékoljuk el a rossz időre. Ezt kicsit úgy lehet elképzelni, mint a barnaságot. Nyáron sütkérezünk a napsütésben, fürdőzünk a Balatonban vagy valamelyik tengerben és szépen lebarnulunk (jó esetben). Aztán vége a nyárnak egyre több ruhát aggatunk magunkra és már csak az arcunkat éri a Nap. Szépen lassan kifakulunk, és ezzel egyetemben lassan elfogynak tartalékaink.

Tandem.IMG_8432.web_Ha nem szeretnénk enerváltan belevágni az új félévbe, pörgessük fel szervezetünket! Gyümölcsök, zöldségek dögivel! Bevállalósabbaknak akár egy tisztítókúra is és persze az örök klasszikus: mozogjunk! Itt most nem a „gyerünk le az edzőterembe és sötétedésig gyúrjunk” lehetőségre gondolunk, hanem cipőt, kiskabátot fel és gyerünk a szabadba!

hiking-backpack-through-grass-friendsA lehetőségek kint várnak mindenkire és egy kis szerencsével még új, különleges ismeretségeket is köthetsz. Szervezz kirándulást vagy biciklitúrát a barátokkal! Kezdj el futni a Margit-szigeten vagy a ligetben. Esetleg szervezz hétvégére egy foci meccset, ami csak eszedbe jut!

Kommentek