Szörp!

Érdekes dolog ez a kávézás.  Én, személy szerint KÁVÉIMÁDÓ vagyok csupa nagybetűvel! Minden reggel szükségem van egy jó kávéra, hogy egyáltalán magamhoz térjek, itt azonban nem állok meg, hanem célom felé tartva beszerzek még egyet biztos, ami biztos.

Meg vannak a helyeim, ahol gyorsan és olcsón megkapom a reggeli kávémat, de ezek nem adják meg azt a jellegzetes élményt, amiért az ember betér egy kávézóba. Ezek késztermékek. Köszönünk, kérünk valamit, gyorsan megkapjuk, fizetünk, elköszönünk és már megyünk is tovább.

430583_288217467914358_818754448_nNem így a Szörpnél!

Valahogy nekem mindig azok az igazi kávézások, amikor egy nagy bögre mellé leülök és békésen elszürcsölgetem, miközben elmélázgatok ügyes-bajos dolgaimon vagy elbeszélgetek valakivel.

Ha  betérünk a Szörpbe rögtön megérezzük a hely varázsát. Van benne valami egyediség, mintha a múlt egy kis darabkáját őrizné, amitől az embernek rögtön nosztalgiája támad. Kávézós társam rögtön mondta, hogy Nyugatos a hely, ami tényleg igaz, ahogy körbenéz az ember olyan érzése támad, mintha nagy írók jártak volna ide, amikor csak maguk között akartak lenni.

Belépünk és nem a megszokott fennforgás fogad, nem látunk idegesen rohangáló pincéreket, akik körülbelül annyi érdeklődéssel fordulnak felénk, mint a kávégépekhez. Egy kedves kiszolgáló ül a pultban, akik rögtön felpattan, ha új vendég érkezik és készségesen áll a rendelkezésére.

398884_309750779094360_2081045909_nMi először a teraszra ültünk ki, majd a szeles időre való tekintettel inkább a galériára tettük át székhelyünket, ahol is az átalakított varróasztaloknál foglaltunk helyet. A hely varázsát talán az is adja, hogy mindenki ott hagyhat maga után valamilyen nyomot. Ez lehet egy bérlet, egy levél, egy kép vagy akár egy térkép is, amit be lehet csúsztatni az üveglap alá és később bárki megnézhet, elolvashat, ami külön bájt ad a helynek.

418189_288217531247685_2130935669_nA másik hatalmas piros pont az áraknak szól! Annak ellenére, hogy a Kálvin tér egyik legforgalmasabb utcájában van a kávézó, mégis megdöbbentően kedvezőek az árak. Tudom, hogy stílusosan szörppel kellet volna kezdenem a kóstolást, én mégis egy mentás limonádéra csábultam el, ami egyszerűen csodálatos volt. Ezt követően kipróbáltam a jegeskávét is, ami hasonló érdemekkel bír.

Szörpök, limonádék, turmixok, kávék! Ha ezek különböző variációi nem lennének elegek, még meg is ebédelhetünk, mivel étteremként is funkcionál a kis kávézó.

Az egyetlen, amit felróhatok a helynek, hogy nem a kora reggeli kávézásra találták ki, mivel 11-kor nyit, de ezt betudhatjuk a bohém életérzésnek és az éttermi jellegnek. Tehát sok rosszat nem mondhatok róla és még biztos vissza fogok térni.

Hangulat:  100% Magával ragadó!
Választék:  90% Mindenből rengeteg változat, többféle szörp, turmix, limonádé és kávékülönlegességek.
Minőség:  100% Amit eddig kipróbáltam, az mind remek volt.
Nyitva:  80% Lehet kicsit későn nyitnak, de éjfélig nyitva is tartanak.
Árak:  100% Az árak valóban nagyon kedvezőek.
Online:  70% Nincs külön honlapjuk, azonban Facebookon fent vannak, bár lehetne több információ, de ha bármi kérdés van, lehet érdeklődni online és telefonon is.
Szórakozás:  80% A hely hangulata és az emléknyomok már önmagukban szórakoztatók.
Összesen:  90% Biztos, hogy még visszatérek egy jó szörpözésre vagy kávézásra!

Cím: 8. kerület Baross utca 4. (Kálvin térnél a könyvtárba vezető utcában)

www.facebook.com/szorpi

Kommentek