Spring Breakers – Csajok Szabadon

A cím magyar fordításából már gondolhattam volna, hogy ez a film nem fog sok pluszt adni az életemhez, de arra azért nem számítottam, hogy el is vesz belőle 93 percet.

A film eleje beleillik egy pornófilmbe. Félmeztelen lányok ugrálnak részegen a tengerparton, miközben sörpából itatják őket a srácok, a háttérben pedig Skrillex próbál javítani a helyzeten egy kis háttérzenével. Ha valamelyik fiú még nem lőtt el az első két percben, ne aggódjon, a film további részében még lesz rá alkalom!
Tehát a film kezdeténél már sejthető volt, hogy nem lesz egy nagy mű, de még mindig ki lehetett volna hozni belőle valamit. De nem! A négy főszereplő lány színészi alakítása annyiból állt, hogy csábítóan néznek és bután mosolyognak az ezüst fogú gengszterre, aki valószínűleg az egyetlen valamit is érő karakter volt a filmben.
A film szövegírója valószínűleg sztrájkolt, vagy csak nem volt ihlete. Mindenesetre, egész idő alatt körülbelül három mondat ismétlődött, egymás után hússzor!
A történet lényege, hogy négy lány elmegy a tavaszi szünetben Floridába bulizni. Kicsit isznak, kicsit kábítószereznek és ezért börtönbe csukják őket. Egy gengszter teszi le értük az óvadékot. Ezután egy csapatot alkotnak és rabolnak. A “rossz fiút” valamiért sose csukják le, maszk se kell neki, de a lányok azért felveszik a rózsaszín álarcot a fürdőruhájukhoz. Eszméletlen bulizás, meztelen csajok, gengszterkedésnek álcázott baromkodás.
Azt gondolnánk, na mindjárt jön valami tanulság, de nem! Tanulság nincs! Ha csak nem az hogy, ha iszol, kábítószerezel, rabolsz, szexelsz, gyilkolsz és hazudsz, az jó! Nem buksz le, gazdag leszel és végül egy Lamborghinivel hajthatsz el a barátnőddel a naplementében, mintha mi sem történt volna.
A vágások, a zenék, a szöveg mind-mind gyenge. Az egyetlen ok, hogy megnézze valaki ezt a filmet a meztelen csajok, de még abból is találtok jobbat a neten.

Kommentek