Smink, műszempilla, műköröm, műmell… mikortól számít műnek a nő?

Kislányok, nagylányok, nők… mindegy milyen korúak vagyunk, a kinézetünkkel soha nem vagyunk teljesen elégedettek, mindig kell valami, amitől kicsit jobbak, kicsit mások leszünk. De miért? Mit csináltak a nők a smink, fodrász és manikűrösök megjelenése előtt? Nem léptek ki az utcára? Talán az, hogy minél inkább tudjuk változtatni a kinézetünket, növelte önbizalmunkat és segített minket előrébb a női egyenjogúságban? Vagy épp ezek miatt a dolgok miatt néznek minket sokszor butának, alacsonyabb rendűnek?

A minél fejlettebb szépészeti beavatkozások folyamatosan elgondolkoztatnak minket. Az újságban, plakátokon látott nők, tökéletesek, tökéletes alak, gyönyörű arc, nagy mellek, ápolt körmök, igéző szemek. Nem látjuk őket, se felkelés után, se Photoshop előtt. Magunkat viszont annál gyakrabban. Legtöbbünk még sose látta magát a Photoshop után, pedig valószínűleg sikerülne elérni a “plakáthatást”, de a legtöbb halandó megelégszik az Instagram filterekkel. Ez azonban mégse ugyanaz. Tudat alatt sokan vágyunk arra, hogy mindig úgy nézhessünk ki, mint a magazinban megjelenő modellek. Ezt a teljesen valóságtalan képet pedig nem lehet máshogy elérni, mint különböző “javításokkal” kinézetünkön. Aminek a következménye gyakran az, hogy átesünk a  ló túlsó oldalára, és inkább a női magazinok “Ezt ne!” rovatában szereplőkhöz hasonlítunk.

Az önbizalom nagyon fontos tényező egy nő személyiségében, megfelelő mennyiségben. Se nem túl sok, se nem túl kevés. Egy későbbi cikkünkben olvashattok is róla, hogy hogyan növelhetitek önbizalmatokat. De néha bizony nem jön be más, mint egy kis változtatás. Ameddig természetes tudsz maradni és nem történik drasztikus változás a kinézeteden, nem éred el a “guminő effektust” addig nincs probléma. Viszont inkább ajánlatos egy idő után megbarátkozni a reggel, álmosan, épp-most-keltem kinézetünkkel is, hogy sikerüljön tisztába jönni azzal, akik valójában vagyunk és megszeretnünk ezt a személyt kívül belül. Hiszen magaddal fogod a legtöbb időt tölteni életed során, jobb, ha megbarátkozol vele!

Tehát meddig mehetünk el? Mi az, ami még megengedett és mi az, ami már túl sokk?!

Smink:

Ami még oké!

large (4)awesome-beautiful-beauty-blond-Favim.com-838495

A hétköznapokon nyugodtan használhatsz egy natúr sminket. Ha nem a legjobb a bőröd, akkor az arcbőrödnek megfelelő alapozó, vagy púder, esetleg egy kis szempillaspirál, hogy kiemeld a szemedet. Néha-néha kihúzhatod a szemedet és egy kis szájfényt is feldobhatsz. De nem kell minden nap!  Ha a környezeted a mindig kifestett arcodat szokja meg, annak két hátulütője van.Visszariadnak a festék nélküli, szokatlan arcodtól (hiába, az talán még szebb is), és, ha buliba mész, nem tudsz többet mutatni. Amikor elmész szórakozni este, akkor rakj fel egy esti sminket, esetleg füstös szemek, tusvonal, vagy erős rúzs, itt éld ki a kreativitásod, ne a mindennapokban!

large (5)

 

Ami, már sokk!

A túlzott alapozó használattal gyakran rosszabb hatást érhetünk el, mint, amilyen előtte volt. Ésszel és mértékkel! Az erős szemfesték, műszempilla és erős szájfény vagy rúzs párosítás már túl sok. Vagy a szemedet emeld ki, egy natúr szájfénnyel, vagy anélkül. Vagy a szádat, egy natúr szemfestékkel párosítva. Másképp könnyen bohócnak nézhetnek. Arra is érdemes odafigyelned, hogy a tusvonaladnak természetes íve legyen. Nem kell az egész szemedet alul-felül átsatírozni, mert még a végén úgy fogsz kinézni, mint egy ötéves kisgyerek groteszk rajzának megvalósulása.

tumblr_ljsvieIDT01qf37v6o1_500_large318884_4953020187537_957655629_n_large

 

293011_269761893127255_642655147_n_largetumblr_lk9437E1TN1qbav8mo1_500_large

 

Műszempilla:

Ami még oké!

blue-blue-eye-cute-eye-Favim.com-679615A 3Ds műszempillának van egy olyan formája, amely még nem túl hosszú, mondjuk 11-13 mm közötti, állandó, ragasztott szempilla, amely nem esik le a party közben és viszonylag természetes hatást is kelt. Ez megrövidítheti a sminkelési időnket, ugyanis így már nem kell a szempillaspirállal vesződnünk. Viszont könnyen irritálhatja a szemet, és a természetes szempillahossz is szép!

Ami már sokk!

blue-color-eye-eyeshadow-fake-lashes-Favim.com-458103A műszempillával nagyon könnyű mellé lőni. Az egysoros műszempillákat rögtön el is felejthetjük, ha csak nem halloweeni bulira készülünk. Annál természetellenesebbé nem is tehetnéd a szemedet. A szálankét ragasztott szempillánál pedig figyeljünk, hogy egy bizonyos hossz fölé ne menjünk. Vegyük figyelembe, hogy mekkora a szemhéjunk!

 

 

Műköröm: 

Ami még oké! 

A natúr, épített porcelán, vagy egyéb anyagú műköröm még elfogadható, ha nem túl hosszú. Esetleg pár egyszínű, vagy szolídan csillogós megoldás is. De vigyázzunk, hogy ne legyen olyan hosszú, hogy az emberek azon kezdjenek el gondolkozni, vajon ezekkel a karmokkal, hogyan töröljük ki, anélkül, hogy a sürgősségi sebészetre kerülnénk!

Ami már sokk!

A hegyes vagy kocka, a túl mintás, a túl hosszú, a tippes, az igénytelen körmök, csak elriasztják az embereket. Ami már felhasználható halálos fegyverként, az nem elfogadható!

Műmell, műszáj, műfenék!

A műfeneket semmilyen esetben nem tartom elfogadhatónak. Ha a feneked túl kicsi ajánlom az edzést fenékre.  A szilikonozott száj és mell csak abban az esetben elfogadható, ha valóban nagyon keveset kaptál ezen testrészekből, és csak egy természetes formára  szeretnéd feljavítani. De egy beavatkozásnál több már nem elfogadható. És nem kell, hogy mindenkinek nagy melle és szája legyen. A kicsi is lehet ugyanolyan szép és szexi! Ebben az esetben inkább barátkozz a tükörrel!

Összességében, nagyon óvatosan bánj a külsőd módosításával. Ne lépj túl a természetes határokon, senkinek sem tetszik egy groteszk szörny!

Kommentek