Rengeteg RomKafé

Néhány éve a kerületünkben nyílt egy kellemes kávézó, ahol a barátnőmmel mindig fehér-csokis forrócsokit ittunk. Általában sehol nem hagyom ki a kávét, természetesen a kávéfüggőségem miatt, itt azonban annyira finom volt a forrócsoki, amilyet még sehol nem ittam korábban. Ezután sajnos megszűnt a hely, ezzel együtt az új legfinomabb fehér-csokis forrócsoki lelőhelyet is meg kellett találnunk. Azóta minden ősz azzal kezdődik, hogy kávézóról kávézóra járunk és keresgélünk, de sehol nem találtunk még olyan finomat. Korábban már otthon is megpróbáltam elkészíteni, számos receptet kipróbáltam, de az én főzőtudományom ehhez nem volt megfelelő.

Újra itt az ősz, ami számomra a legkedvesebb időszak az évben. És természetesen együtt jár az újabb eldugott, csendes, hangulatos kávézók felkutatásával és kipróbálásával. Egy barátom esküdözött rá, hogy ismer egy helyet, ahol olyan forrócsokit iszom, amit még sehol. Persze szkeptikusan álltam a dologhoz, hiszen már-már feladtam a dolgot, meg amúgy sem teszek le a kávéról, de azért ráálltam, hogy nézzünk be.

10723139_10204227444119659_1009309352_nA Rengeteg RomKafé a Tűzoltó utcában van egy eldugott kis helyen, közvetlenül az Élesztő mellett, ahol remek kézműves söröket kóstolhatunk, ha már estére fordul az idő. A Rengeteg előtt kis gumicsizmákba ültetett virágokat találunk, majd egy nehéz vasajtó mögötti lépcsőn juthatunk le a különleges atmoszférájú helyre. Ahogy belépünk a félhomályba, egyből egy másik korban érezzük magunkat. Persze manapság egyre népszerűbbek a romkocsmák, ismerjük őket, sokat kipróbáltunk már, de romkávézót már annál kevesebbet. Főleg olyat nem, ahol minden alkalommal újabb és újabb izgalmas régiségeket fedezhetünk fel. A medvegyűjteménytől kezdve a régi útleveleken keresztül a nagymama varrógépéig mindent megtalálunk, amit csak szeretünk a múltidézésben. Igazi hamisítatlan időutazáson vehetünk részt, ha itt fogyasztjuk teánkat, kávénkat és a legfinomabb forrócsokinkat.

epres fehér-csokis forrócsokiÉs megtaláltam! Sokáig kerestük a legfinomabb forrócsokit, eredménytelenül, már-már remény veszetten, de most már nem kell tovább keresgélnünk! Amikor az itallap után érdeklődnénk a kedves tulajdonos somolyogva elmondja, hogy bármit kérhetünk. És a bármit komolyan is gondolja! Mivel szeretek kísérletezgetni, ez a gesztus még imponálóbbá tette számomra a helyet, hiszen az itallap korlátai nélkül választhattam magamnak italt, mindössze a fantáziámat kellett használnom. A legújabb kedvencem az epres fehér-csokis forrócsoki mentalevéllel és tejcsokoládé díszítéssel. Úgy érzem, ezért megérte keresgélni. Ez a forrócsoki nem szimplán egy kellemes meleg ital a hűvös őszi estéken, kijelenthetjük, hogy egy valódi művészi alkotás.

10719309_10204227434839427_2067669095_nA hangulat mellett a kedves vendégszeretet is kiemelném a helyen, hiszen már 5-10 perc után családias hangulatban érezzük magunkat a régiségek között. A dekorációként szolgáló tábla üzenőfalként is funkcionál, aktuális kedvenceinket és véleményünket is kiírhatjuk a kirakott krétákkal.

Rengeteg RomkaféAzt hiszem ez az a hely, ahová érdemes újra és újra visszatérni és elmerülni a régi idők hangulatában, az antik kincsek védelmében bekuckózva, a világ legfinomabb forrócsokijait kortyolgatva. Itt tényleg úgy érezheti az ember, mintha egy mesebeli világba csöppent volna. Itt még engem is sikerült meggyőzni arról, hogy érdemes a kávé helyett valami mást is kipróbálnom.

Hangulat:         100%      Ha valaki szereti a korhű atmoszférát, a régiségeket és a romkocsmákat, a hely tökéletes egy finom forrócsokira.

Választék:         100%      Minden van, amit egy kávézóban rendelhetünk. Tényleg MINDEN!

Minőség:            100%      Csak dicsérni tudom, ilyen finom forrócsokit még sosem ittam.

Nyitva:                 100%     Hétfő-vasárnap 10:00-22:00

Árak:                     95%       Minőségi alapanyagok és elfogadható árak.

Online:                 100%     Minden aktuális információt megtalálhatunk!

Szórakozás:       90%       Minden beszélgetéshez, elmélkedéshez, íráshoz tökéletes. Free wifi.

Összesen:             100%     Mi biztosan meglátogatjuk újra és újra.

Cím: 1094. Budapest, Tűzoltó utca 22.

Online: www.facebook.com/Rengeteg

Fotókat készítette : Jakal György

Kommentek