Pin-up smink

 Egy kis háttértörténet:

A pin-up kifejezést először 1941-ben használták. Eredete, Hartzell Spence-hez, az újonnan megjelenő Yank magazin szerkesztőjéhez köthető, aki minden kiadás címlapján egy modellképet jelentetett meg, amit az olvasók kiszögezhettek a falra. Ez a festmény vagy fotó az akkori nőideált mutatta be: karcsú derék, formás idomok, falatnyi ruhák, és csábító tekintet egy csipetnyi huncut mosollyal megfűszerezve.

pinup1

Először is lealapozóztam az arcom, a bőrszínemhez leginkább passzoló árnyalattal, majd halvány púdert raktam fel.

Tipp: Inkább egy, az arcbőrnél kicsit világosabb árnyalatra törekedjünk, a porcelánbaba arc eléréséhez.

pinup2 Megerősítettem a szemöldök vonalát, kitöltöttem az esetleges hézagokat a szálak között, szebb ívet adtam a szemöldöknek, akárcsak a 40es 50es években. Ezt követően egy merész színű arcpirosítót helyeztem fel, az almácskákra. Lehet nagyon határozott rózsaszín is, itt a túlzások megengedettek.

Tipp: Használjunk por állagú terméket, így könnyebb azt egyenletesen szétoszlatni.

pinup3 Ezután a szemhéj közepére világosbarna szeméhéjárnyalót tettem, közvetlenül a szemöldököm tövéhez pedig nagyon világos krémszínű selyemport. A két árnyalatot alaposan egymásba dolgoztam.

Tipp: A könnyebb eloszlatáshoz fülpiszkálót is használhatsz így egyszerűbb a színeket összemosni.

pinup5 A szemhéjam pislogó részére bőrszínű szemhéjport alkalmaztam és összedolgoztam a sötétbarna résszel teljesen az is tökéletes, így a a résszel.

Tipp: Ha nem keverjük össze a színeket teljesen, az is tökéletes, így a kontrasztok sokkal jobban érvényesülnek és még látványosabb lesz a sminkünk.

pinup6.1 A smink talán legnehezebb részéhez érve felrajzoltam a tusvonalat a szempillák tövébe. Ez nagy türelmet és rengeteg gyakorlást igényel, ha valaki viszont nem rendelkezik ezekkel akkor használhat ceruzát is, azzal könnyebb dolgozni.

TippÉn filc állagú tust használtam ezzel nagyon könnyű rajzolni, könnyebb mint egy ecsetes tussal.

pinup6.2 Végül, de nem utolsó sorban kispiráloztam az alsó szempillasorom és a felsőt is. Ezután műszempillát raktam fel a még látványosabb smink elérése érdekében.

Tipp: Tökéletes a smink műszempilla nélkül is, viszont ha minél autentikusabb sminkre törekszünk érdemes bajlódni a nehéz felragasztással.

pinup7 Végezetül kirúzsoztam a szám egy nagyon erős piros színű rúzzsal.

Tipp: Célszerű rúzst használni szájfény helyett, mert így sokkal tömörebbnek és erőteljesebbnek tűnik majd a szín. Emellett ha valaki hosszantartó sminket szeretne akkor használjon szájceruzát a rúzshoz passzoló árnyalatban, így ha a rúzs megmozdul akkor sem  fog elkenődni az egész.

És a végeredmény!

 

Kommentek

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.