Patrisa Provence – Francia báj Csodaországban

A Patrisa Provence-ba belépve úgy érezzük magunkat, mintha Csodaországba csöppentünk volna. A vintage kifejezés definiálására tökéletes példa lenne a parányi kávézó és reggeliző. Amint sikerül túltennünk magunkat a lenyűgöző dizájnon, egy asztalhoz lehuppanva beleélhetjük magunkat az igazi Provence-i hangulatba.

Patrisia ProvenceA Patrisa Provence egyaránt működik kávézó, reggeliző, pékség és cukrászdaként. A friss kávé és a baguette illata elvarázsol minket, csak úgy, mint a gyönyörűen megformált francia sütemények látványa. A reggeli menü, amelyet kipróbáltam pedig egyszerűen tökéletes volt. A friss és könnyed croissant szinte szétmállott a kezemben, az ízét pedig még jobban feldobta a sonka, sajt és a hozzájáró saláta. Emellett frissen facsart narancslé is kapható a helyen, amely az édesszájúak számára nem ajánlott, ugyanis kissé savanyú… de én pont így szeretem. A kávé pedig… a kávé! Eddig nem értettem, hogy mit értenek ‘bársonyos íz’ alatt, de most már tudom. A Patrisa Provence-ban kapható cappuccinót. Mi több, hatalmas kávékínálattal rendelkeznek, a pisztáciás íztől kezdve, az almás pitésen keresztül a macaronosig bármilyen kávét elkészítenek a vendégeknek.

Patrisia Provence

Ezen a helyen tényleg minden francia. Miközben élveztem a francia alapanyagokból elkészített friss, egészséges és finom reggelimet, megfigyelhettem részletesebben a helyet. Francia feliratok a táblákon és francia nyelvű újságok állnak rendelkezésre azok számára, akik a nyelvet is szeretnék gyakorolni.

Patrisia Provence

A hely nem túl nagy, mindössze négy asztal áll a vendégek rendelkezésére. Amellett, hogy ez hozzáad a hely hangulatához, hátrányt is jelent, hiszen szerencsésnek kell lennünk, hogy amikor arra járunk legyen szabad helyünk. Azonban ha nincs hely, akkor is érdemes betérni, ugyanis elvitelre bármikor vehetsz süteményt vagy friss kenyeret.

Patrisia ProvenceEzt a csodálatos, hangulatos kis kávézót mindenkinek ajánlom, aki szeretne átélni egy Provence-i élményt és ínycsiklandozó ételeket enni. Bár a hely nem a legolcsóbbak közé tartozik, kevesebből kijön, mint egy repjegy Franciaországba!

Patrisia Provence

Hangulat: 100% Fantasztikus díszlet, Provence-i hangulat. Minden tökéletes.

Választék: 100% Hatalmas sütemény és reggeli választék. Péksütemények és minden, amit csak a szem kíván. És még biztosan visszatérünk egy macaronos kávéért is!

Minőség: 100% Tényleg. Friss, ropogós minden, a legjobb alapanyagok felhasználásával.

Nyitva: 90% Hétköznapokon este 7-ig nyitva vannak, de szombaton csak kettőig, vasárnap pedig zárva. Pedig vasárnap reggel is jól esne betérni.

Árak: 90% Nem a legolcsóbb, de azért nem is túl drága. És a kínált minőségért megéri fizetni.

Online: 95% A Facebook-on minden info megtalálható. Folyamatosan frissül, képekkel és infokkal.

Szórakozás: 100% A hangulattal együtt jár.

Összesen: 98% Bármikor fel tudna dobni ez a hely a kellemes hangulattal és a fantasztikus ízekkel.

Cím: Budapest, Lechner Ödön fasor 3, 1095

Online: Patrisia Provence

Kommentek