Örök Divat – A Legjobb Hajfonatok

Évek múlnak, trendek jönnek-mennek. Van valami mégis, ami sohasem megy ki a divatból-  maximum csak finoman átalakul, és ezek a hajfonatok. Megmutatom hogyan rendezd fonatokba tincseid, anélkül, hogy úgy néznél ki mint egy kiscserkész!

Talán azt gondolod, hogy a fonatok csak a hosszú hajúak kiváltsága. Ám ez nem így van. Most figyelj, ha rövid hajú vagy!

Ha a füled felett, vagy a homlokrésznél összefogsz néhány tincset és befonod, máris látványos hatást érhetsz el. Sőt, még praktikus is, hiszen nem lóg a szemedbe a hajad. Ezt használhatod rövid és hosszabb haj esetében is:

rovid1      rovidd1

Akár a saját hajadból is készíthetsz pántot:

rovid2      rovidd2

Kicsit bonyolultabb, de annál bájosabb mód, ha körbefonod az egész hajad:

rovidd3      rovid3


Ha már kicsit hosszabb zuhataggal rendelkezel, jöhetnek a furfangosabb megoldások is.

Fonj be oldalt egy tincset, vagy akár az egész hajadat. Ezt hagyhatod kiengedve, vagy össze is foghatod:

kozepess1      kozepes1

A klasszikus megoldásokkal is jól járunk:

kozepes2      kozepess2

Díszítés! Virággal, szalaggal vagy egy masnival bátran feldobhatjuk és az öltözékünkhöz, esetleg alkalomhoz igazíthatjuk a fonott frizuránkat:

kozepes3disz

A megszokott balerina, vagy bármely más típusú kontyokat is kiemel egy-egy fonott részlet:

kozepess4      kozepes4


Extra hosszú hajra:

Az első képen három részre osztod a hajad, mind a hármat befonod egyszerű hármas-fonással, majd ezeket a fonatokat is összefonod ugyanezzel a technikával.
A második képen ötös-fonást láthatunk.  Hasonló a technikája, mint a hagyományosnak, csak ez esetben öt szálat használunk.
A harmadik egyszerű halszálkafonás. Két részre osztod a hajad, az oldalsó tincsekből mindig átveszel egy-egy vékony szálat a másik oldalra. Ha a végére értél, kicsit húzgáld szét, így lesz igazán természetes, mint a képen:

hosszu1

Ilyen frizurát pedig úgy kreálhatsz magadnak, ha befonod az oldalsó, hosszú tincseidet és koszorúszerűen körbetekered. Ha nem szeretnél jó kislányos lenni, kicsit húzogasd meg a szálakat:

husszuu2      hosszu2

Két tincsbe fonott hajad is lehet igazán bohém és ötletes:

hosszuu3      hosszu3

Ti milyen hajfonási technikát szoktatok használni?

Kommentek