One to one English course

logoA nyelvtanulás sok diáknak nehézségeket okoz, ami gyakran az itthoni oktatási rendszer hibáiból, hiányosságaiból adódik. Az adott nyelvi közegben lehet a leginkább elsajátítani egy idegen nyelvet, hiszen akkor rá vagyunk kényszerülve, hogy megszólaljunk, kommunikáljunk. Erre ad lehetőséget a One to one english course.

A barátnőm mesélt tapasztalatairól, aki személyesen is ellátogatott Hastingsbe és számtalan élménnyel tért haza.

„Még mielőtt pontosan tudtam volna, hogy mi is ez a tanfolyam, már akkor lenyűgözött a ház, a város, és Angela jelleme. Hiszek a sorsszerű találkozásokban, és azt kell, hogy mondjam, ez is az volt.

3

Az életem egy elég zaklatott fejezetében ismertem meg őt itt Magyarországon, majd  látogattam meg Hastingsben pár email váltás után. Úgy éreztem itt az ideje egy kis levegő változásnak, és az az atmoszféra, a kisváros kedves emberei, a csend és az óceánpart rögtön megfogtak, megnyugtattak. Angela gyönyörűen berendezett otthona, melynek nappalija a szemben lévő park tavára néz, azonnal elvarázsol minden odalátogatót. Hátrafelé egy kis kert nyílik, mely lépcsőzetesen halad tovább, így lehetőség van arra is, hogy egyszerre több vendéget fogadjon, akikkel külön tud vonulni a kertbe. Az, hogy itt tanulni is lehet, és hogy Angie ilyen segítőkész mindenben, az már csak hab a tortán! Körbevezetett a városban, mint egy profi tourist guide, és óriási lelkesedéssel mesélt a számára mindig is otthont adó Hastingsről. A kis utcák, a hangulatos kávézók, a sirályok hangja több mint ott marasztalóak voltak. Hamar eldöntöttem, hogy mindenképpen visszatérek ide tanulás céljából, és természetesen a kikapcsolódás miatt is. Szerencsére egyre több ismerős/barát/kollega lakik Londonban, így onnan könnyen meglátogathatom Angelát. Hastings mindössze 2 órára van vonattal Londontól. Pont elég ez az idő arra, hogy egy kellemes könyvben elmerüljünk. Miután látogatásom véget ért, úgy éreztem ennél több van ebben a történetben, és el is kezdtem szervezni, honlapot készíteni a tanfolyam számára, hogy mások is megtapasztalhassák ezt a kis nyugalomszigetet.”

4

Na de miről is szól ez a tanfolyam?

A One to one valójában egy olyan angol tanulási program, ahol felfedezheted magad a nyelvben, a kinti környezetben, függetlenül, szabadon, és ez olyan motivációt ad a nyelvtanuláshoz, amit talán máshol nem is lehet elérni. Az angolt egy igazi brit otthonban tanulhatod, anyanyelvi tanárral, anyanyelvi környezetben. A tanítás kifejezetten személyre szabott, és egyedi igényeidnek kedvező, legyen szó általános vagy üzleti nyelvről.

Beszéljünk kicsit Angeláról, aki ennek az egész tanfolyamnak a megálmodója, és a diákok kedvence.

2Több mint 10 éve angoltanár, és több mint 25 évet foglalkozott pszichológiával is, ezáltal az óráin gyorsan megtalálja a közös hangot a diákokkal, hamar rájön, mivel tudja motiválni a tanulókat. Tapasztalatai szerint nagyon sok diákot frusztrál az iskolai környezet, félnek megszólalni idegen nyelven, félnek, hogy társaik kinevetik őket, de gyakran még a tanárok is éreztetik diák és diák közti különbségeket. Mindezek a one-to-one-ból hiányoznak. Különböző kultúrákból (Dél-Amerika, Európa, Ázsia), különböző korú és különböző nyelvi szinttel rendelkező tanulókat tanít. Volt. aki a munkában használatos nyelv miatt kereste fel, hogy segítsen neki, volt akit IELTS vizsgára tréningelt, akadt, akit teljesen kezdő szintről hozott fel, hogy munkát kapjon.

Hogy néznek ki az ott töltött napok?

11136923_1105667172793637_705712141_nKülönböző csomagok közül lehet választani, melyek óraszámban és a tanuló céljaiban különböznek. Az órákon felül, mivel egy helyen történik a tanítás és az elszállásolás, ugyanúgy jut idő arra is, hogy Angievel beszélgessenek a diákok, mivel ő egy igazán kedves és türelmes teremtés. Az ember valahogy úgy érzi, hogy a társasága részese szeretne lenni. A legfontosabb, amit az első pillanattól kezdve szeretne biztosítani a diákoknak, hogy biztonságban érezzék ott magukat, boldogan, és motiváltan jöjjenek el egy tanfolyam után. Mivel mindig is Hastingsben élt, ezért szeretettel és megfelelő hozzáértéssel vezet körbe a városon, ajánl kulturális és szórakoztató programokat.

A csomagok tartalma

A csomagok tartalmaznak teljes körű ellátást (3szor étkezést+nassolást), szállást, tanulást, idegenvezetést. Foglalhatók 1,2,3 és 4 hétre is. További információkat a honlapon találhattok, de emellett e-mail-ben (tkrisztitdl@hotmail.com) is érdeklődhettek, ha bármilyen kérdésre nem kaptatok választ.

 

Kommentek