Műhely Galéria Kávézó – egy varázslatos művészbarlang

Batthyány tér. Dunapart. Szemben a Parlament. Csodás környék, jó erre sétálgatni. Ebben a melegben persze nem is vágytunk másra, mint egy jó jeges kávéra. A Nagyi Palacsintázóját elvetve valami csöndesebb helyre vágytunk, olyan beülünk, beszélgetünk, kávézunk típusúra. Tökéletes választás volt a Műhely Galéria Kávézó a Fő utcában.
S73R0157Olyan ez a hely, mint egy kis ékszerdoboz, semmi giccses, művi nincs benne. Ibolya, a hely tulajdonosa rögtön kedves mosollyal fogadott bennünket és a galériát javasolta, ahol van egy ventilátor. Meg is másztuk a lépcsőket és ott fogyasztottuk el a rendelésünket: jegeskávé, természetesen fagyival, limonádé és a legfinomabb sajtos croissant, amit valaha kóstoltam. És persze a hatalmas mosoly Ibolyától. Igazán hangulatos kis hely, és ahogy jobban körülnéztünk, rájöttünk, hogy ez nem szimplán egy kávézó, hanem egy kis galéria is egyben. Ibolya pár mondatban elmesélte, hogy a lányai a mindketten művészek, mindketten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanulói, egyikük már végzett is. Ezáltal fiatal képzőművészeknek adnak lehetőséget, hogy kiállíthassák műveiket, alkotásaikat. Ibolya elmondása alapján a kiállítások megnyitói mindig nagy bulik szoktak lenni, érdemes egyszer eljutni egy ilyenre.
A Műhely már két éve megnyitott egy családi vállalkozásként és tényleg elmondhatjuk, hogy csupa szív emberek álmodták meg és minden egyes bútoron, képen a falon érződik a szeretetük. Kevés az olyan hely, ahol a kultúra, a jó kávé és a finom sütemények egy helyen elérhetőek.
S73R0154A limonádé nagyon jól jött ebben a melegben, tele gyümölccsel, még uborka is volt benne, ami igazán különleges ízeket adott neki. A kávé mennyei, de tényleg. Nem túl édes, annál krémesebb. A croissant meg muszáj megkóstolni. Ezek mellett persze hatalmas kínálatot találunk. A legkülönlegesebb sütiket készítik el ott helyben, szezonális gyümölcsökből, vagy akár zöldségekből. A későn kelők (még a tényleg későn kelők is) egész nap kaphatnak reggelit. Alkoholos italokat is ihatunk, beülhetünk egy délutáni fröccsözésre nyáron. Persze vannak gyümölcsös turmixok, teák, kávé minden mennyiségben és forró csoki.

Hangulat: 100% Otthonos, művészi, változatos, mindig megújuló.
Választék: 100% Mindent kaphatunk, amit egy jó kávézó kínálhat, és még különlegességeket is találunk.
Minőség: 100% Mindent helyben készítenek, házilag.
Nyitva: Hétfő-Péntek: 8:00-20:00, Szombat: 9:00-18:00
Árak: 95% Meglepően nem drága, de annál finomabb minden.
Online: 100% Folyamatosan frissülő facebook oldal, ahol tájékozódhatunk az aktuális programokról, kiállításokról és éppen most készült el a megújult weboldal.
Szórakozás: 100% Kicsi hely, rengeteg programmal, érdekességgel. Nyáron kertmozi a kávézó előtt, télen egy kis sakkozás a galérián. És persze a kiállítások, amik igazán különlegesek.
Összesen: 100% Tényleg nagyon kedves hely, mindenkinek ajánlom. Ibolya szavait idézve: Nem csupán Olaszországban lehet jó kávét inni és izgalmas helyeket találni, még ha ennek Magyarországon egyelőre nincs akkora hagyománya. Szerintem igenis van rá igény.
S73R0163

Cím:
Fő utca 49. Budapest, 1027
Online: https://www.facebook.com/muhely.kavezo.galeria és http://www.muhelykavezo.hu/

Kommentek