Muffin másképp – minipizzák

A muffint a modern kor egyik legjobb találmányának tartom, nem csak azért mert könnyű elkészíteni és a konyha sem áll a feje tetejére tőle, hanem azért is, mert a számtalan variációnak hála, megunhatatlan. Miután úgy érzem, hogy a csokoládét minden lehető módon beleépítettem a muffin-repertoáromba, ismeretlen terepre merészkedtem, és elkészítettem életem első sós muffinját. A reakciókat elnézve nem ez volt az utolsó.

10000097_10201450811019153_637547584_nHozzávalók:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • Ketchup
  • Oregánó és/vagy pizzafűszer keverék
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg kolbász és/vagy szalámi
  • 10 dkg bacon
  • És bármi, amit ezen felül a pizzádon szeretsz (kukorica, hagyma stb.)

 

1940149_10201450817099305_481556654_n1.A muffintepsi mélyedéseibe helyezz muffinpapírt és tedd félre. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütési módban.

2. Nyújtsd ki a felolvadt tésztát és vágd fel egyforma négyzetekre, majd ezeket igazítsd bele a muffintepsibe.

1980710_10201450813939226_1072150126_n3. Oszlass el egy kávéskanálnyi ketchupot mindegyik mélyedésben, majd szórd meg a fűszerkeverékkel és az oregánóval.

4. Vágd fel apró darabokra és add hozzá a többi hozzávalót, és a muffinok tetejét pedig szórd meg alaposan sajttal.

5. Mehet is a sütőbe 15 percre, és kész.

Kommentek