Miutcánk – barátkozz a szomszédaiddal!

Mi az a miutcánk? Egész pontosan miutcánk.hu, egy közösségi oldal, ami nem csak azért új, mert alig egy hete üzemel a tesztverziója, hanem mert olyan ötlettel állt elő, ami egyedülálló a közösségi hálók rohamosan bővülő világában.

utolso_simitasok

A miutcánk.hu-n nem idegenekkel, hanem a környezetedben élőkkel ismerkedhetsz meg, nem a barátaidat fogod megtalálni (bár lehetőség van rá, hogy őket is meghívd a rendszerbe, hogy ez által is több felhasználó legyen), hanem a szomszédaidat. Nem kell megadnod az iskoláidat, beszélt nyelveidet, magasságodat; csak a pontos lakcímedet.

Hogy mire jó ez?

Amint összegyűlik 30 cím az adott utcából/környékről, beindul a virtuális utca. A szomszédok megismerkedhetnek egymással, és a különböző menüpontok alatt szívességeket, szolgáltatásokat kérhetnek egymástól; nem pénzért, hanem szívességért cserébe.

Nem csak apróbb szerelési munkákat vagy bevásárlást ajánlhatnak fel egymásnak, de cserélhetnek megunt használati tárgyakat, megszervezhetnek egy közös reggeli futást vagy tippet kaphatnak, ki a legjobb környékbeli fodrász.

A szomszédság egymáshoz közelebb hozásának az ötlete 2013 nyarán az árvíz alatt fogalmazódott meg Szabó Dávid főszerkesztőben. Azt akarta elérni, hogy az emberek ne csak krízishelyzet idején, hanem a hétköznapokban is jobban nyissanak egymás felé, segítsenek egymásnak.

Az alapító csapat 2013 októberében ismerkedett meg egy ötletversenyen. A többi tag a BKF hallgatói önkormányzatából ismeri Dávidot. A kész oldal pedig mindenképp megérte a több mint fél éves tervezést és munkálatokat. A végeredmény egy színes, de letisztult, egyszerű, felhasználóbarát, de minden szükséges adatot és menüpontot tartalmazó honlap lett.

Csatlakozz

Azt mondják, a fogadtatás rendkívül pozitív, a kezdeti 150-ről pár nap alatt 800-ra nőtt a regisztrált felhasználók száma. A csapat különösen odafigyel a felhasználói igényekre és visszajelzésekre, ezek alapján fejlesztik tovább az oldalt.

A miutcánk.hu egyelőre csak Budapest bizonyos részein működik, de a szerkesztők szeretnének vidéki városokba is terjeszkedni. Mindez csak a felhasználókon múlik.

Regisztrálj te is! Töltsd ki, mihez értesz, milyen megunt cuccaid vannak, mi a hobbid – és csak várj az új ismertségekre és meglepő lehetőségekre!

Kommentek