Mini Bar – minibár másként

Mi a közös a Szent István térben és egy átlag szállodai szobában? A Mini Bar.

bárpultHa valamire, kocsma-felhozatalra biztos nem lehet panasz Budapesten. A város, főleg a belváros több száz bárnak és pubnak ad otthont, de hihetetlen módon szinte havonta újabb és újabb helyek nyílnak meg. Ha hosszú életűek akarnak lenni, valami igazán egyedivel kell előállniuk.

A Mini Barnak úgy tűnik, egyelőre nem kell félnie. A bár 2014 év vége felé nyitotta meg kapuit a Bazilika előtti Szent István téren, és azóta is a belvárosban szórakozók – elsősorban turisták – kedvelt helye.

A vendégcsalogató névről elsőre valószínűleg mindenki egy hotelszobára asszociál. Közelebbről szemügyre véve viszont látszik a valódi koncepció: a bár neve a Mini Coopereknek adózik tisztelettel, és az enteriőr is ezt a vonalat követi. Fekete-fehér mintás asztalok, sebváltó formájú mosdó kilincs, Mini Cooper márkajelek, fekete, fehér, vörös mindenhol.

Mini Bar teraszaA terasznak egész más hangulata van, viszont jó időben mindenképp érdemes kiülni. Itt csak az asztalok mintájában mutatkozik meg a design, egyébként pedig vidám, élénk színű székek, lampionok és a tér forgataga teszik hangulatossá.

Kutyabarátoknak imponálhat, hogy négylábú kedvenceikkel is beülhetnek egy italra, sőt, a hely kutyatálakkal is fel van szerelve, a figyelmes személyzet pedig bármikor szívesen hoz egy hűsítőt kisállatunknak is.

Ez a sokoldalúság elengedhetetlen, hiszen a bár napközben elsősorban étteremként és kávézóként funkcionál, estére viszont félig meddig szórakozóhellyé változik, ahol hétvégenként még DJ is van.

Jegeskávé és smoothieAz étlap és itallap is alkalmazkodik a különböző vendégkörökhöz. A napi menün, széles kávé és turmix/smoothie választékon túl szinte végtelen számú koktélból és kevert italból választhatunk – sajnos, el kell ismerni, jó drágán. Egy esélyt viszont mindenképp érdemes adni a Mininek. Kocsi-rajongóknak és a belvárosi (kulturált) nyüzsgés szerelmeseinek kötelező!

Hangulat: 100% Kocsis design, új bútorok, Szent István téri forgatag, kellemes zene: tökéletes.
Választék: 100% Legyen az kávé, főétel vagy feles, az étlap erősen gondolkodóba ejt.
Minőség: 90% Figyelmes – bár nem a leggyorsabb – kiszolgálás, ízléses tálalás, finom ételek és italok.
Nyitva: 100% Délelőtt 11-től éjfélig, hétvégente pedig hajnali 2-ig benézhetsz.
Árak: 65% Belvárosi viszonylatban is drága mind kávézóként, mind bárként. A napi menü viszont teljesen korrekt áron elérhető.
Online: 100% Naponta többször postolnak akciókról és programokról a Facebook oldalukon, és van honlapjuk is.
Összesen: 90% Ha az árak miatt nem is lesz a törzshelyed, egy látogatást mindenképp megér.

Cím: Szent István tér 11.

 

Kommentek

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.