MindQuest: A Kiszabadulós Játék

Évente költenek dollár milliárdokat világszerte a szórakoztatóipar fejlesztésére. Általában azonban frusztrálóan erőltetett és fárasztóan unalmas játékokat dobnak ki az illetékes cégek. Egy részük a már csontig-rágott táblásjátékokra épít, mások egyszerűen valamelyik média-franchise sikerének meglovagolására apellál (Spongya Bobos Monopoly vagy Pokémonos Rizikó), ám a napokban volt szerencsém kipróbálni egy merőben új, izgalmas játékot, ami az utóbbi évtized egyik legkreatívabb ötlete.

1461893_546120062142486_810456808_nMert mi más kell egy jó játékhoz, mint kreativitás?  A MindQuest koncepciója az utóbbi évek népszerű internetes kiszabadulós játékainak valós kivitelezése. A mi játékunk alaphelyzete az volt, hogy egy katonai parancsnok szobájában elrejtettek egy pokolgépet, aminek megtalálására és hatástalanítására pontosan egy óránk volt – a hátralévő időre pedig sürgetőleg egy kijelző emlékeztetett minket.

A játék lényege, hogy a szobák tele vannak elrejtett nyomokkal, logikai feladványokkal, a játékosoknak pedig minden instrukció nélkül maguknak kell megbirkózni a kihívással. Az idő telik, a nyomok felkutatása egyre nehezebb.

Játék során olyan izgatottság lett úrrá rajtam, amit már évek óta nem éreztem, s a feladatok megoldásával járó sikerélmény, az idő fogyása okozta adrenalinnal képes volt megugrani a napjainkra már szélsőségesen kitolódott ingerküszöbömet is. Olyan élményt okoz ez a játék, amit kicsit ismét felszabadult gyerekké teszi az embert kortól, nemtől függetlenül, s azt gondolom, ez kell, hogy legyen a szórakozás igazi célja.

535087_285718101516018_622817118_nLehengerlő hatásának legfontosabb eleme pedig minden bizonnyal a csapatmunka, hiszen nem egyedül kell a kihívásnak neki veselkedni, mi is öten vettünk részt a játékban a szerkesztőségtől. Minden ajánlóm megfogalmazásánál azt tartom elsődleges szempontnak, hogy ki az adott dolog célközönsége, ebben az esetben nehéz helyzetbe kerültem. Nem tudok mondani egyetlen demográfiai szempontból emelt csoportot sem, akik ne élveznék ezt a játékot, legyen az akár egy család, munkatársak, a párod, barátaid, biztosan élvezni fogjátok a MindQuest három jelenleg elérhető játékát. Arról nem is beszélve, hogy a sikeres küldetés örömére kifelé menet jól eshet egy fröccs vagy egy korsó sör, amit a földszinten, a Fügeudvarban is megihatunk!

Részletek a mindquest.hu-n vagy a MindQuest Facebook oldalán

Cím: Budapest VII. Klauzál utca 19.

Kommentek