Miért nem tudsz romantikusabb lenni?!

A legtöbb fiú, akinek volt már vagy épp van barátnője biztosan találkozott már a jól ismert problémával, nevezetesen a “Miért nem tudsz romantikusabb lenni?” kezdetű veszekedéssel, hisztivel vagy hívhatjuk, ahogy akarjuk. Bár abban a pillanatban mindenki a saját álláspontja mellett érvel, később biztos, hogy elgondolkoznak rajta, hogy mégis mit csinálnak már megint rosszul. Hogy lehetnének még ennél is romantikusabbak? És egyáltalán mi is a baja a barátnőjüknek?! Mivel általában semmiféle konklúzióra nem jutnak, ezért elintézik annyival a magyarázatot, hogy biztos valami csak női logikával megoldható dolog, vagy pedig megint az a bizonyos része jött el a hónapnak, amikor jobb távol maradni a barátnőnktől.

Most azonban van egy jó hírem, fiúk, mert felfedjük a titkot, ami se nem bonyolult logikázás, se nem alaptalan hiszti… vagyis, hogy mitől is leszel romantikus? Ha pedig úgy érzed nincs szükséged erre a tudásra, akkor gondolj bele a következményekbe. A veszekedés után sértődés és elfordulás jön, a romantikázás után pedig valami egészen más 😉

10-ből 9 fiúnak, ha romantikus dolgokat kéne felsorolnia, akkor a gyertya, rózsa, drága vacsora és szívecskés plüss maci jutna elsőnek az eszébe. Megnyugtatásul közlöm, hogy a giccses filmeffekt nem egyenlő a romantikával, amit a barátnőd elvár. Itt most nem az a feladatod, hogy kivedd az agyadat a helyéről és nyáladzó zombiként vásárold az éneklő képeslapokat. Ehhez pedig egyetlen kulcs mondatot kell megértened, ami akár a romantika definíciója is lehetne.

A romantika egy nem megszokott, különleges, figyelmességen alapuló gesztus. 

Tehát, ha a barátnőd azt mondja, hogy  legyél romantikusabb, az alatt azt érti, hogy csinálj valami olyat, amit máskor nem, és, amiről tudod, hogy neki tetszene. Ez az igazán nehéz része a dolgoknak, ugyanis jól kell ismerned hozzá az említett lányt és a kapcsolatotokat is.

Például, ha minden nap otthon filmeztek, esztek és alszotok, de tudod, hogy a barátnőd szeret eljárni otthonról, akkor a megfelelő romantikus lépés nem az, hogy teleszórod rózsaszirmokkal az ágyat és főzöl egy vacsorát. Hanem az, hogy (szintén lánytól függően) elviszed a városba bulizni, moziba, vagy egy étterembe, kávézóba. Miután ezt eldöntötted jöhetnek a filmes romantikus modulok is, de csak mértékkel és csak akkor, ha tudod, hogy a lánynak nem fordul fel tőle a gyomra. Itt alapos megfontolás után választhatsz, hogy virágot adsz neki, egy drága étterembe viszed vacsorázni, ahol kint pokrócba burkolózva beszélgethettek vagy szívecskés csokit kap tőled. A csokival valószínűleg nem lőhetsz mellé, de a virágot nem mindenki szereti!

Hogy ne maradjak még mindig túl homályos, íme néhány romantikus, de még nem túl nyálas tipp arra, hogy mihez is kezdj, ha megkaptad a legyél már romantikusabb! felszólítást.

basket-champagne-cor-de-rosa-flowers-picnic-Favim.com-1807601. Kirándulni szerető, beszélgetős pároknak:

Libegőzés, kis túra, majd piknik egy szép zöld mezőn, dombtetőn, vagy erdőszélen. Ha igazán magasan akarjuk átugrani a lécet, akkor ajánlott az édes pezsgő fehér csokival. A bokrok jótékony árnyékában még történhet is valami filmbe illő!

bed-candles-flowers-girly-love-Favim.com-1386772. Magányra és intimitásra vágyó pároknak:

Ha erre van szüksége a kapcsolatotoknak, akkor most kicsit túllőhetsz a célon! Szintén lánytól függően készíthetsz vacsorát, de rendelhetsz pizzát, esetleg gyrost is a házhoz. (én a pizzát ajánlanám) Fent a szobádban pedig gyertyákkal kirakott út vezethet az ágyhoz, az ágyon pedig vagy rózsaszirmok, vagy csoki. Hangsúlyozom, hogy ez már nagyon végső stádiumú, válságban lévő kapcsolatokhoz ajánlott, ahol már jobb mindent bevetni. Vagy pedig, ha a barátnőd egy romantikus vígjáték függő… Ebben az esetben legyen kéznél a Notebook című film és lassú zene.

amazing-bampw-beautiful-beauty-beer-Favim.com-3524303. Apró figyelmességre vágyó barátnőknek:

Itt akár el is felejtheted az összes filmes effektet. Az egyetlen lényeg, hogy figyeld meg mire is vágyik a barátnőd. Apró utalások mindig vannak. Meglát valamit, ami tetszik neki, vagy megemlít valamit, amit szeretne csinálni. Beszél egy barátnőjéről, aki ezt meg azt csinálta a barátjával és hú, milyen jó nekik. Ha ezekre a kis dolgokra odafigyelsz és aztán megadod neki, annál romantikusabb nincs is. Ha a barátnőd egy sörre és hátmasszázsra vágyik, akkor azt add meg neki, hiába nem ezt láttad a filmekben, neki ez lesz az igazi nagybetűs romantika!

 

Ha a lányoknak még van tippjük, hogy mit is várnak el a barátjuktól romantika címszó alatt, akkor kommentben megírhatják!

Kommentek