Mi kerüljön a bőröndbe?

Állandó félelem, hogy nem fognak elérni a cuccaid egy kézipoggyászban vagy túllépik a súlyhatárt? Nem akarsz hatalmas és nehéz bőrönddel vonatozni vagy buszozni? Alábbi cikkünk neked szól.

Talán már te is láttad az interneten híressé vált videót, amiben egy fiatal férfi egy hónapnyi ruhát pakol be egy kézipoggyászba tökélyre fejlesztett hajtogató-technikájával.

Egyszerű halandóknak viszont itt van néhány kivitelezhetőbb tipp és trükk, azokból a hibákból kiindulva, amit sokan elkövetnek.

 

Nem tudod, hogy a cipők az ellenségeid
bepakolt bőröndMindig a cipőkkel tudod a legtöbb helyet és súlyt spórolni, hiszen viszonylag nehezek és nem összenyomhatóak. Annak ellenére, hogy ajánlott kényelmes (lehetőleg sport-)cipőben utazni, ha mindenképp ragaszkodsz a 15 centis platform telitalpú szandálodhoz, és már nem tudod becipzározni a bőröndöt, abban utazz.

Próbálj minél kevesebb pár cipőt bepakolni. Ha szervezett városnéző túrára mész, aligha lesz szükséged két pár körömcipőre, ha pedig az egész hetet a tengerparton töltöd majd a három pár slip-on túlzás.

Feleslegesen cipeled a fél fürdőszobádat

törölközőkAz esetek 90%-ában felesleges törölközőt vinned. Pláne kettőt. Ha hotelbe mész, azért kapsz helyben törölközőt, ha rokonokhoz, azért. Ha nem ilyen helyen szállsz meg, akkor is gondold meg, biztos kell-e külön törölköző a hajadra. Nyáron a melegben gyorsan szárad a haj, és akár három-négy pólónyi helyet megspórolsz a törölközővel a csomagodban.

 

 

 

Ha sok időre mész, érdemes kozmetikumokkint beruházni tusfürdőbe, fogkrémbe és hasonlókba. Ha kevés időre, akkor pedig vigyél kicsi úti kiszerelést.

 

 

A kedvenc 500 oldalas könyvedet szeretnéd olvasni az úton

bőrönd tele könyvekkel

Ha szeretsz olvasni, mindenképp praktikus beruháznod egy ebookba, ami rendkívül helytakarékos.

 

Nem tudod mit fogsz felvenni

bepakolt bőröndHa kis csomagba kell beleférned, igenis el kell döntened, adott esetben két hétre előre, mit fogsz felvenni.

Nézz időjárás jelentést. Ha végig 15 fokot mondanak, ne reménykedj, hogy valami csoda folytán 25 fok fölé emelkedik majd a hőmérséklet, a kánikulára való ruháidat pedig – fájó szívvel, de – hagyd otthon!

 

Elfelejted, hogy hazafelé több cuccod lesz

szuvenírekVégeztél a pakolással, és örülsz, hogy bár egy zsebkendő sem férne már a bőröndbe, legalább minden cuccod benne van? Akkor most képzeld magad mellé a két üveg italt, édességeket és egyéb szuveníreket, amit a nyaralás során akarsz majd venni.

 

 

Amit viszont ne hagyj otthon

hordozható töltőTöltő és hordozható töltő (adott esetben átalakító)

Fürdőpapucs – higiéniai okokból, vagy a strandra

Váltócipő – spórolni kell velük, de egy pár cipővel elutazni azért erős túlzás, hiszen bármi történhet vele

Fürdőruha – elég kellemetlen az első strandolós napot a partmenti árusok szegényes és ízléstelen fürdőruha kínálatának nézegetésével tölteni, ezért jobb ha az első dolgok között szerepel, amit bepakolsz

 

Előfordult már veletek, hogy nem fértek bele a cuccaitok a bőröndbe?

Kommentek