Melyik nap a mumusod ?

Biztos neked is van olyan nap a héten, amikor egyszerűen semmi sem sikerül. Már amikor reggel felkelsz érzed, hogy ez már megint nem a te napod. Általában ez a nap a többségnek a hétfő, de ez nem követelmény.  Az én mumusnapom a csütörtök. Reggel általában képtelen vagyok kikelni az ágyból, aztán vagy lekésem a villamost, vagy belém csap a villám, a lényeg, hogy elkések a suliból. A nap további része balszerencsés történések sorozatává vállik, majd hazaérve csak feküdni szeretnék és meghalni. De miért kell minden csütörtöknek ilyennek lennie ?! Nem kell! Tegyél te is ellene, hogy legyőzd a mumusnapodat! Próbáld ki ezeket a tippeket és hidd el máris jobb kedvvel kelsz majd fel.

  1. A mumusnapod előtti este készíts ki mindent szépen másnap reggelre. Akár rendet is rakhatsz a szobádban, kikészítheted a másnapi ruhádat, összepakolhatod a táskádat, vehetsz magadnak reggeli alapanyagot, vagy bármit, ami szerves részét képezi a tökéletes reggelednek. Legalább a hajnali kapkodás nem ronthatja el a kedvedet.
  2. Találj ki erre a napra egy elfoglaltságot, amit szertartásszerűen minden héten elvégzel. A lényeg, hogy olyan dolog legyen, amit imádsz csinálni. Ami miatt már várod ezt a napot. Ha például imádod az édességeket, ezen a napon mindenképpen egy cukrászdában a helyed, akár csak egy órára is. Ha főzni szeretsz, akkor próbálj ki egy új receptet. Ha pedig beszélgetni egy kávézóban, akkor beszéld meg egy régi jó barátoddal, hogy ez a nap legyen az, amikor minden héten találkoztok. Hogy mi legyen a várva várt dolog a hét mélypontján, az már csak rajtad múlik .
  3. Miután jókedvűen hazaértél, vegyél egy forró fürdőt, majd nézzd meg a kedvenc sorozatodat, esetleg egy jó filmet.

Látod ? A hét mélypontjából máris a hét fénypontja lett. Ne légy lusta, csak rajtad múlik, hogy milyen napod lesz!

Kommentek

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.