Másnapos túlélőkalauz

Lassan itt az év vége. Mindenkinek van mit ünnepelnie, némelyeknek, hogy zárják soraikat és indulhat a nyár, a többieknek, hogy van egy kis lélegzetvételnyi idejük az utolsó nagy hajtás előtt.

Ezzel, én is így voltam, ami csúfos véget is ért…

Minden szép és jó, amíg az aznapban vagyunk, de másnap óhatatlanul előtörnek a sunyi kis tünetei, hogy valamit nem jól csináltunk.

Egy biztos, a másnaposság nem jó móka, ezért vegyük is át, hogy mivel tehetjük jobbá a regenerálódását, hogy ne zombikként töltsük el ezt a remek napot.

drink-helth-inspiration-more-Favim.com-652072 AznapIsmerünk pár arany mondást úgy, mint „Sörre bor bármikor! Borra sör meggyötör!” avagy „Édeslányom, ne keverd a szeszt!” és ez mind igaz! Legrosszabb a bor-sör keverése, saját tapasztalat, tehát ezeket érdemes elkerülni, higgyünk a hiedelmeknek, van alapjuk!

Már este el kell kezdeni a hidratálást, azaz igyál meg egy jó nagy pohár vizet még lefekvés előtt, és ezt folytasd is tovább a következő napon, mert a szervezet körülbelül egy kiszáradt szivacs szintjén van, tehát a víz mindenek felett!

tumblr_mkyctmT9691rio2hoo1_500_large

Kutyaharapás szőrével?

Hát nem tudom, kinek van ingere, reggel felkeléskor egy jó pohár hideg sörrel indítani, nekem nem, de egyszer kipróbáltam és nem mondhatnám, hogy használ, de kinek, hogy. Az esti sörre inkább szavaznék, mert attól tényleg elmúlnak a panaszok véglegesen, csak ne kezdjünk egy újabb másnaposságba.

cucumber-drink-lemon-photography-Favim.com-580447 Ecetes léUborkával vagy nélküle szerintem Isten áldása, reggelinél magamhoz térít és megsegít. Tényleg igaz, hogy a savanyú ételek, italok, ilyenkor rendezik az embert. Persze, aki nem uborkás annak ott vannak a citrusfélék, ezekből így is úgy is érdemes fogyasztani, mert a C-vitamin is szerves része a felépülésnek.
Le baguette

Szénhidrát

Valamilyen formában muszáj egy keveset juttatni a szervezetbe már csak kísérőnek is az uborka mellé, plusz rendbe kell hozni a szénhidrátok egyensúlyát is, amit az alkohol megbolygatott.

easy-bed-breakfast-coffe-Favim.com-733227 Kávé

A kávé jó fejfájásra, kótyagosságra, tehát reggeli után nagy segítség lehet a továbblépéshez.

 

Ezek az alapok, ezen felül embere válogatja. Vannak, akik a kefirre esküsznek, vannak, akik egy jó meleg levesre, mondjuk ez az évszaktól is függ. Egy biztos: zöldség, gyümölcs, víz, csak jót tehet.

Kitartás! Találd meg a számodra legmegfelelőbb kombinációt és könnyebb lesz túlélni a napot, hogy aztán újból megküzdhess a másnaposság démonával.

Kommentek