Livi Londonban – kis városnézés

Eltelt egy hónap itt Londonban, rengeteg új helyet ismertem meg és számos új élménnyel gazdagodtam. Ezért úgy gondoltam itt az ideje elmesélni nektek is, mennyi minden történik itt.

Másfél hónapja vagyok Londonban és már kezdem megszokni, hogy az autók a másik oldalon közlekednek, és merre kell néznem, ha át akarok menni az úton. Már biztonsággal használom a metrót, a vonatot és a travel cardot. Pár nappal ezelőtt már tőlem kértek útbaigazítást a metróban, ami egészen boldoggá tett. A közeli kávézóban már fejből tudják, milyen kávét fogok venni, szóval úgy gondolom sikerült egész könnyen beilleszkednem.

10601151_928797947146615_1251652243_nPersze ha már itt vagyok egy ilyen gyönyörű városban, nem hagyhatom ki a nevezetességeket és múzeumokat. 20 percre lakom Londontól, így vonattal tudok a legkönnyebben közlekedni, ami a King’s Crosson tesz le. Itt rögtön meg is tekinthetjük a Harry Potter könyvekből ismert helyszíneket, a 9 és ¾ vágányt. A türelmesebbek készíthetnek fotókat is a fal mellett, ám nekem eddig nem sikerült kivárnom a hosszú sort, ahol taláros, varázspálcás turisták várakoznak.

 

A King’s Crossról néhány perc alatt eljuthatunk London központi részeire. Érdemes London klasszikusaival indítani, mint a London Bridge, a London Eye, a Westminster apátság vagy a Parlament, amik nagyjából egy rövidebb sétával körbejárhatóak.

Ezután a türelmesebbek meglátogathatják a Madam Tussauds panoptikumot, de készüljetek fel a több órás sorbanállásra. Sajnos itt rengetegen vannak, így a legtöbb nevezetességnél várakozni kell.

10585181_928797953813281_25143627_n

A fárasztó séta után muszáj kipróbálni a double decker buszokat, még akkor is, ha gyakran 30-40 percbe telik eljutni a kívánt úticélhoz. Az emeleten ülve az első székekről remek kilátás nyílik London utcáira, akárcsak egy városnéző buszról. Persze néha elég ijesztő tud lenni az a néhány centi, amennyit egy-egy autó megkerülésekor hagynak…

10567904_928797950479948_1431479445_n

Ha egy kellemes piknikre vágytok, London telis-tele van parkokkal, zöld területekkel, így bárhol ideális lehet egy kis pihenés a szabadban. A Hyde Parkot azonban nem érdemes kihagyni, hiszen ez az egyik legnagyobb a királyi parkok között Londonban.

A Hyde Parkból kisétálva pedig néhány perc alatt eljuthatunk a Buckingham-palotáig, ami a brit uralkodó hivatalos lakhelye. Itt megnézhetjük a képekről ismert kucsmás őröket, de érdemes az őrségváltás idején érkezni, ami izgalmas látványosság a turisták számára.

Megismerkedtem itt egy másik au pair-rel, egy kedves olasz lánnyal, Francescával. Ez nagyon is jellemző Londonra, hogy az utcán sétálva bármilyen nemzetiségű emberrel találkozhatunk. Francescával is bejártunk néhány múzeumot, többek között a National Gallery-t. A Trafalgar Square-en található galéria rengeteg olyan festményt tartalmaz, amelyet gimnáziumi tanulmányaink során megismerhettünk, legyen szó Monet vagy Vincent Van Gogh gyönyörű alkotásairól, tényleg hihetetlen élmény mindezt valóban látni, nem pedig egy könyvben nézni. Ahogy a múzeumok nagy része, a National Gallery is ingyenesen látogatható, és 4 fontért lehet bérelni egy kis gépet, amely 40 festményről mond el fontos információkat a választott nyelven.

10592154_928797880479955_1289763141_n

A városnézés nagyon fárasztó tud lenni, így jó érzés hazaérni és egy kellemes beszélgetés mellett egy finom cidert inni a közeli pubban. Nagyon örülök, hogy megismerhettem egy ennyire kedves lányt itt, akivel hamar egy hullámhosszon voltunk.

Az olaszok az ilyenfajta kapcsolatokra azt a kifejezést használják, hogy rátaláltál az alma másik felére.

Kövessétek cikkeinket, mert a következő alkalommal mesélek egy kicsit Greenwichről és Brightonról, ahol nemrég egy csodálatos napot töltöttünk Zsófival, valamint újabb múzeumokat is bejárok és mesélek a kis barátomról is, Beau-ról, akivel most már igazán jó barátságot kötöttünk.

Kommentek