My Little Melbourne – egy kis Ausztrália

„Az élet túl rövid a rossz kávéhoz.”

Nem kell repülőjegyet váltanunk és egy másik kontinensre utaznunk, ha egy kis ausztrál hangulatra vágyunk, hiszen 2012 áprilisában a VII. kerületben megnyitott a My Little Melbourne kávézó. A hely szellemiségét egy ausztráliai utazás ihlette az alapítók állítása szerint, akik arra törekednek, hogy elhozzák ide az ausztrál kávékultúrát, hangulatot, atmoszférát.

_MG_7928

A My Little Melbourne egy kicsi, de annál barátságosabb kávézó a Madách téren. Ahogy belépünk, rögtön a pult előtt találjuk magunkat, ahol a nagy La Marcozzo kávégép mögött mosolygós baristák köszöntenek. Kávéink megrendelése után úgy döntünk fel is megyünk a galériára. Itt néhány asztalt találunk, meg egy raklapokból összerakott fotelt, ahol helyet is foglalunk. Néhány perccel később meg is érkeznek a kávék, gyönyörű díszítéssel.

_MG_7943

A kávékhoz szűrt vizet használnak és kizárólag minőségi alapanyagokból dolgoznak. Londonból rendelik őket, házi tejből készítik el és barna cukorral ízesíthetjük. Az asztalon mindig találunk egy üveg vizet és poharakat a kávé mellé. A latte kiváló, lágy és krémes, ez a gép és a hozzáértő baristák tényleg csodákra képesek.

A My Little Melbourne egy kutyabarát kávézó, ha tehát kedvencünk sétáltatása közben kedvünk támad egy kis koffeinhez, bátran betérhetünk. Emellett a kávézó a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektet, itt is megtalálhatjuk a különleges coffee to go kávéhordót, „keep cup”-ot.

_MG_7945

Hangulat: 95% Hamisítatlan ausztrál hangulat, egyedi, kreatív dekoráció.
Választék: 90% A kávékülönlegességek utánozhatatlanok, de megtaláljuk itt a salátákat, dzsúzokat, szendvicseket, croissant.
Minőség: 100% A legfinomabb kávék, különleges és minőségi hozzávalókból.
Nyitva: 100% Hétfő-péntek: 7-19 óráig, szombat-vasárnap: 9-18 óráig
Árak: 90% Közép árkategória, 600-700 Ft a kávé.
Online: 100% A Facebook oldalon minden friss információt megtalálunk.
Szórakozás: 90% A hely kicsi, de a hangulatából adódóan kiváló beszélgetésekhez, olvasáshoz, cikkíráshoz.
Összesen: 100% Az ausztrál kultúra és atmoszféra teszi különlegessé, érdemes kipróbálni.

Cím: Madách Imre út 3. ( Madách tér), Budapest, 1075

Online: http://www.mylittlemelbourne.hu, https://www.facebook.com/MyLittleMelbourneEspressoBar

A Budapest Essentials keretében itt is kedvezményesen ihattok kávét, ha rendelkeztek a fesztivál karszalagjával.

Bővebb infó itt: http://budapestessentials.com/category/gasztro/kavezo/

Kommentek