LinkedIn – Közösség Okosan

Bevallom, hogy már hónapok óta csatlakoztam a LinkedIn közösségi oldalhoz. Kaptam az e-maileket, de nem vettem rá a fáradságot, hogy megnézzem, mi is ez a dolog. Amikor aztán rábírtam magam, hogy rápillantsak, meglepetés ért! Nem egy újabb Facebook-kal, vagy Google+-al találtam magamat szembe, ami majd újra beszippant értelmetlen világába, hanem egy valóban hasznos alkalmazással. A LinkedIn egy business orientált közösségi oldal, amely segíthet a tanulmányi fejlődést, a munkakeresést és a munkaközvetítést egy következő szintre léptetni.

poaHogyan működik? 

Mint, ahogy minden közösségi oldalon, először itt is regisztrálnod kell. A profilod viszont más jelentőséggel bír, mint a többi oldalon. Itt nem egy társkeresés szintű profilt kell kitöltened, amelyben azt kérdezik, hogy milyen nemhez vonzódsz és melyik étteremben ettél legutóbb, hanem egy professzionális önéletrajzszerű profilt készíthetsz, amely segít a munkaközvetítőknek majd, hogy rád találjanak képességeid alapján. Az oldal lépésről lépésre segít abban, hogyan is készíts el egy önéletrajzot, persze csak közvetve. Ajánlott beírni a beszélt nyelveket, az eddigi munkahelyeidet és részletesen kifejteni a feladatokat, melyeket el kellett végezned ott. Emellett a végzettségedet, hogy milyen iskolákban és mit tanultál, és, hogy jelenleg mit tanulsz is kitöltheted.

A profilod elkészítése után megoszthatsz linkeket, prezentációkat, kereshetsz új kapcsolatokat, olvashatsz ajánlott cikkeket, nézhetsz ajánlott videókat. Feltehetsz álláshirdetéseket, vagy kutathatsz munka után képességeid és érdeklődésed szerint.

technology-gadgets-stress-work-Favim.com-546388Egy közösségi oldal, amely bűntudatkeltés nélkül fog beszippantani, és ahelyett, hogy tönkretenné az életedet, előreviszi azt. Ha okosan használod a LinkedIn-t megtalálhatod a siker kulcsát, előreléphetsz a tanulmányaidban és a karrieredben is! Ne félj, ne légy lusta, csak kezd el és változtasd át az agyatlan Facebook generációt egy okosabb, professzionális generációra, aki szomjazik a tudásra és megosztja egymással az új felfedezéseket és lehetőségeket!

Kommentek