Legjobb nyári fesztiválok

Végre itt a nyár! Hamarosan véget ér az érettségi és a vizsgaidőszak, így már mindenki izgatottan várja, hogy belevethesse magát a nyári szünetbe. Nem lehetne teljes ez az időszak a fesztiválok nélkül, ugyanis manapság egyre divatosabbá váltak a fiatalok körében. Az olyan színvonalas fesztiválok, mint a Volt Fesztivál, a Sziget vagy a Balaton Sound erős turisztikai motivációt adnak a külföldieknek.  Hiszen évről-évre egyre többen látogatnak el hozzánk, hogy részesei legyen a fesztiválozás élményének. Nincs még programod a nyárra? Még nem késő, hogy ha egy napra is, de ellátogass valamelyik helyszínre és te is részese legyél ennek a felejthetetlen élménynek! A szervezők idén, is mint minden évben számos programmal várják a látogatókat.

voltVolt Fesztivál (július 1-4.)

Idén 22. alkalommal kerül megrendezésre Sopronban az ország egyik legnagyobb zenei fesztiválja. Évről-évre egyre többen dolgoznak azon, hogy a látogatók felejthetetlen élménnyel távozzanak a rendezvény végén. Ez pedig idén sem lesz másképp! Újítás lesz a korábbiakhoz képest, hogy idén egymással szemben két nagy színpad épül, ezért délutántól kezdve másnap reggel 6-ig megállás nélkül fogják váltani egymást a jobbnál jobb előadók. Érkezik többek között: a belga Tiggerfinger, Kangkarussel, visszatérő vendég lesz Sopronban Tiga, Richard Dorfmeister, Sigma. Érkezik hozzánk a huszonéves berlini DJ-producer Wankelmut és jön Dirtyphonics is. A hazai terepet fogja képviselni: Ákos, Quimby, Vad Fruttik, Tankcsapda és a Punnany Massif, de ugyancsak a nagyszínpadon koncertezik majd a Halott Pénz, Wellhello, a Kiscsillag és a Supernem is. Sokak nagy örömére idén a Volt-ra látogat korunk egyik legnépszerűbb DJ-je David Guetta. A szervezők tehát idén is gondoskodtak arról, hogy fergeteges legyen a hangulat.

balatonsound2Balaton Sound (július 8-12.)

Sokadik alkalommal Zamárdiban kerül megrendezésre Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválja. Nem csak a magyarok körében kedvelt, hanem külföldiek ezrei látogatnak el hozzánk minden nyáron, hogy részesei legyenek ennek az élménynek. A fellépők között szerepel: Jan Blomqvist, Letfield, Claptone, Rae Sremmurd és jön A-Trak is, a világhírű kanadai DJ-producer. A külföldi fellépők mellett, azonban a hazai felhozatal is jelentős. Itt lesz többek között: Halott Pénz, a Wellhello, az Irie Maffia, a Brains, a Punnany és még sokan mások. Érdemes mindig időben lefoglalni a szállásokat, ugyanis rohamosan fogynak a helyek a Sound környékén. Hiszen mindenki igyekszik minél közelebb lenni a fesztivál helyszínéhez.

efottEFOTT Fesztivál (július 14-19.)

2015-ös EFOTT fesztivál Velencén rendezik meg, melynek házigazdája az Óbudai Egyetem lesz. Magyarország legnagyobb hallgatói bulijának 40. évfordulója alkalmából a szervezők számos meglepetéssel készülnek, és fergeteges bulit ígérnek a látogatóknak. Velence tökéletes helyszínnek bizonyul a fesztivál megrendezésére, hiszen remek természeti adottságokkal rendelkezik, alkalmas a kirándulók számára, de a sportkedvelők is megtalálhatják a számukra kedvező programokat. A főszervezők elmondása szerint az EFOTT legnagyobb vonzereje abban rejlik, hogy emberközeli, barátságos, és képes arra, hogy közösségeket kovácsoljon össze, így a fesztiválozók is szívesen választják nyári programként.

szigetSziget Fesztivál (augusztus 10-17.)

Bizonyára mindenki számára ismert a Sziget Fesztivál. Augusztusban egy hétre bulizók ezrei lepik el a Hajógyári szigetet, hogy részesei legyenek az „őrületnek”. A szervezők minden évben törekednek arra, hogy látványos díszletekkel és remek programokkal varázsolják el a látogatókat. Este viszont zene és a buli kapja a legnagyobb főszerepet. Idén a Sziget minden eddiginél látványosabb Nagy Utcaszínházzal készül. Érkezik az izraeli dalszerző-énekes Asaf Avidan, de itt lesz a The Script, Major Lazer, C2C és az orosz elektro DJ-producer Arty is.

large (3)Strand Fesztivál (augusztus 19-22.)

Zamárdi szabad strandján augusztus 19-22- között kerül megrendezésre a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál. A STRAND 2015-ös kínálata igen sokszínű. Érkezik többek között: a Simple Plan, Steve Aoki, All Time Low és a New Fond Glory. A hazai fellépők sem elhanyagolhatóak, hiszen fellép: Ákos, a Punnany Massif, az Irie Maffia, a Brains. Jelen lesz még: a Wellhello, a Halott Pénz, Hiperkarma, az Intim Torna Illegal, Kaukázus, a Kiscsillag, Quimby, a Vad Fruttik, a Tankcsapda és még sokan mások. A fesztivál idejére megépítik Balaton legmagasabb vízparti kilátóját, egy kalandparkot, amelyről 100 méter hosszú pályán csúszhatnak végig azok, akik igazán bátornak érzik hozzá magukat.

Nem hiányozhat, ha fesztiválozni megyünk,

  • a napszemüveg, nem csak azért mert végi a szemünket alarge (4) káros sugaraktól, hanem azért is mert vagány és tökéletes kelléke a fesztivál szettünknek
  • övtáskára, vagy egy kényelmes oldaltáskára szintén szükségünk lehet, hiszen a hatalmas bulizás közben könnyedén megfeledkezhetünk értékeinkről, de a táskának köszönhetően biztonságban tudhatjuk értékeinket
  • esőkabát és gumicsizma – habár reménykedünk abban, hogy a fesztivál ideje alatt jó idő lesz, ez nem mindig alakul így, ha ezek a kellékek nálunk vannak, nem kell foglalkoznunk azzal, hogy vizesek leszünk, hanem, tovább élvezhetjük a buli hangulatot
  • mindenképpen legyen nálunk fényképezőgép, vagy telefon, amivel megtudjuk örökíteni ezeket a felejthetetlen napokat
  • és ami a legfontosabb vigyünk magunkkal a jó kedvünket és azokat az embereket, akikkel együtt szeretnéd átélni a fesztiválozás élményét, hiszen nélkülük nem lenne ugyanolyan

Egy valamiben biztos lehet, bármelyik fesztivál helyszínt is választod, csalódni biztosan nem fogsz!

Kommentek