Lassulj be!

Indulhat a lassítás!

Biztos Neked is eleged van már a folytonos rohanásból, a busz után futásból, a versenyzésből a zöld lámpáért, mozgólépcsős elsőbbségért, vagy ülőhelyért. A szíved már százszor gyorsabban ver az energiaitalok és a koffeinnel dúsított kávék túladagolásától és már csak azon jár az agyad, hogy miért nem lassít soha senki ebben az átkozott városban?! Lassan már összeesel a fáradságtól, így a tanév végén, úgyhogy talán jobb lenne kipróbálni a “lassan jársz tovább érsz” elvét. Budapest pedig most lehetőséget ad rá neked, így hiába húzod be a kéziféket, nem fogsz lemaradni semmiről.

2926934046_a56c8c24acJúnius 14-én indul egy újabb, szerintem remek projekt, a Lassulj, Budapest! A nemzetközi slow day (június 21.) előtti héten a Slow Budapest szervezésében részt vehetünk egy slow héten. Minden napra egy kihívást rendeznek, amit ingyenesen kipróbálhat akárki. A rendezvény célja, hogy egy hétre lelassítsa ezt a rohanó várost.

Girl-Reading-BookA programok között szerepel a közös biciklizés, újrahasznosított termékek előállítása, közös családi pihenés, alternatív városi séta, közös reggeli, közös olvasás, közös jóga. Az utolsó nap a tapasztalatok megosztásáról szól. Egy közös beszélgetés során mindenki elmesélheti, hogyan élte meg a hetet, vagy akár egy-egy programot.

jzaeqgAmellett, hogy pihentető programokon veszünk részt, a rendezvény lehetőséget ad arra, hogy megismerjünk hasonló gondolkodású embereket, közösen pihenhessünk egyet. A végső cél természetesen az, hogy ne csak egy ilyen rendezvény apropójából, hanem saját elhatározásunkból is próbáljunk kevésbé stresszesen élni.

A részletes programot itt találjátok: www.facebook.com/events/522823371087016/

Csatlakozzatok Ti is és lassítsuk le együtt Budapestet egy hétre!

Kommentek