Ki korán kel aranyat lel?

Tudom, tudom.. még hogy korán kel?! Ennél nehezebb feladat nincs is a diákok számára, mégis minden egyes hétköznap meg kell küzdenünk vele. Kikecmeregni az ágyból, csukott szemmel fogat mosni, felhúzni valami ruhát, majd levenni megfordítani és újra felhúzni és imádkozni, hogy gyorsabban menjen a busz vagy a villamos, mert persze megint csak elaludtunk, bármennyire is igyekeztünk.

Viszont a korán keléshez is ugyanúgy hozzá lehet szokni, akárcsak minden máshoz, és talán rájössz, hogy igaz a mondás, aki korán kel, aranyat lel! Persze, nem szószerint, mint, ahogy egy mondást se szoktunk szószerint venni. De, ha ráveszed magad, hogy korán kelj és hagyj időt a reggelednek, hogy beinduljon, akkor az egész napod jobban fog telni. Könnyű ezt mondani, sőt még mondani se olyan könnyű, leírni meg még inkább nem, mert előre félek, hogy álmos fiatalok ezrei köveznek meg, de mégis! Tapasztalatból mondom, bár nem önszántamból próbáltam ki,  mára már hozzászoktam, hogy bizony ébresztő van, ha kell 5 órakor! És, hogy hol az aranyam?

Szombat reggel 5:15 -kor kellett kelnem, munkába indultam. Mivel sikerült időben elkészülődnöm, ezért még volt időm beugrani a Deák téri Starbucksba, gondoltam feldobom magamat a kedvenc kávémmal, hátha jobb kedvűen telik majd a reggel. Bementem és természetesen egyedül voltam a kávézóban, így hajnalok hajnalán. Szép álmosan kiválasztottam a megfelelőnek tűnő kávét és fáradt mosollyal kértem. Láss csodát a barista úgy döntött a  vendége vagyok, és egy incsiklandozóan finom, ajándék Starbucks kávéval indíthattam a napomat. Pedig nem vagyok általában az a szerencsés típus, viszont korán keltem és aranyat leltem.

Ehhez persze egy kis szerencse is kellett, viszont van, amihez nem kell. Ez pedig a reggeli futás, ami bizonyítottan serkenti a vérkeringésedet, maximálisan felébreszt és egész nap frissen tart,  fitt maradsz tőle és jókedvű egész nap. Mivel egész nap a suliban ülünk, ezért nem sok esélyünk van rá, hogy levegőre kerüljünk, és oxigént juttassunk az agyunkba, ezért vagyunk fáradtak, kimerültek, rosszkedvűek. Viszont, ha reggel ráveszed magad erre, akkor minden megoldódik. Hidd el, csak rávenni nehéz magadat, közben már gyerekjáték lesz. Főleg, ha a kedvenc lejátszási listád dübörög közben a füledben!

Aki viszont utál futni, megmozdulni, annak ajánlom a kiadós reggeli készítését, ami szintén remekül beindítja a napot, hiszen máris csináltál egy fantasztikus reggelit, te magadnak! Akár már el is költözhetnél a szüleidtől, hiszen a  reggelidet is el tudod magadnak készíteni, és még az instagramodat is bővítheted egy újabb büszkeséggel.

Akárhogy is van, próbáld ki mennyivel jobb napod lesz, ha nem kapkodva indítod a reggelt. Csak elhatározás kérdése!

Kommentek