Kedvetlenség? Le vele!

Beköszöntött a tavasz, csicseregnek a madarak és jobb napokon hatalmas napsütéssel vár a természet, mégis bent kuksolsz a szobában és egykedvűen várod a következő napot? Nálad is beütött a tavaszi fáradtság vagy egyszerűen csak rád tört a kedvetlenség?

Akkor mi felrázunk!

Ellentmondásosnak tűnhet, hogy éppen tavasszal éli meg az ember ezt az érzést pedig teljesen normális. Ahogy a természet is ébredezik éppen úgy a tested is most próbálj felrázni magát a téli üzemmódból, aminek a kimerültség és egykedvűség a velejárója. A tél végére elfogynak a tartalékok, kiürülnek a vitamin raktáraink és nem tudunk akkor lelkesedéssel belevágni a hosszú délutánokba és hétvégékbe. Biológiai magyarázatok kipipálva, azonban az év bármely pontján utolérhet a kedvetlenség, amikor egyszerűen nincs kedved emberek közé menni és valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva nem tudsz kiszakadni a konyha-hálószoba-fürdő Bermuda-háromszögéből. Mindenkivel megesik és nincs is ebben semmi szégyellni való, azonban ha már gyakori jelenséggé vált, itt az ideje felráznod magad és kiélvezni az első napsütötte tavaszi napokat.

kedvtelenség ellenElső lépésben pihend ki magad végre rendesen és nem, a sorozatnézés hajnalig majd délben kelés nem pihentető. Persze senki nem tart vissza, hogy este kedvenc időtöltéseiddel pihend ki a nap fáradalmait, de ahogy közelít az alvásidőd, kapcsolj ki minden elektronikai kütyüt a környezetedben, hallgass valami megnyugtató zenét, olvasgass, amíg el nem nyom az álom. Meglátod sokkal kipihentebb leszel, mintha sorozatokon aludnál el, miközben kék fény villog a szemedbe.

Kelj fel időben!

A hétvége a pihenésé, de ne töltsd az egész napot az ágyban, hogy aztán még fáradtabban kelj fel és lelkiismeret furdalásod legyen, hogy már el is ment a szombat fele.

kedvtelenség ellenMozogj!

Kezd a napot a neked megfelelő testedzéssel és töltődj fel energiával. Nem kell több ezreket költened kondibérletre, húzd fel az edzőcipőd és kezdj el futni egy közeli parkban vagy sportpályán most hogy beköszöntött a jó idő. Nem vagy egy futóbajnok? Akkor sétálj nagyokat a barátaiddal, a lényeg, hogy legyél többet a levegőn és mozgasd át magad. Ha pedig a séta sem a kedvenced a kedvetlenség legyűrésének legjobb módja, ha találsz egy új hobbit. Próbálj ki új sportokat és vesd bele magad.

rosszkedv ellenVitaminbomba minden nap!

Törődj többet az egészségeddel, a szülők folyamatosan mondják, hogy egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, de most fogadd is meg a tanácsukat. Válogass kedvedre a színpompás finomságokból, amik nem csak, hogy feltöltik újra vitaminraktáraidat, de a szín kavalkád feldobja a napodat és elégedettséggel tölthet el, hogy ma is tettél az egészségedért.

színes ruhák Ha pedig színek, akkor ruhák! Elő a színes kiegészítőkkel és mintás darabokkal!

Bár a fekete majdnem mindig jó választás, ha nem vagy éppen kicsattanó hangulatban próbáld meg a megjelenéseddel feldobni a kedvedet. Öltözz a tavasz színeibe reggel és jobban indul a napod. Kiegészítők, felsők, szoknyák vagy éppen nadrágok, a lényeg, hogy viselj egy-két élettel teli színárnyalatot és nem csak a te kedved lesz jobb a nap folyamán, de ismerőseid hangulatát is feldobhatod a különleges darabokkal.

színes ruhák kedvtelenség ellen

Vége a rosszkedvnek, gyere elő a barlangból, próbálj ki új dolgokat és élvezd a napsütötte tavaszi napokat!

Kommentek