Kedves Ősz!

Szeptember. A legtöbb fiatalnak erről egy dolog jut eszébe: iskolakezdés. Nekem ez a szó egészen mást jelent. Az ősz kezdete. Számomra az ősz az év legszebb része.

hello-autumn-2013-webIlyenkor minden teljesen megváltozik. Az idő, a színek, az illatok, az emberek hangulata. Lehet persze utálni az őszt, de annyi minden miatt lehet szeretni is. Egy barátnőm szerint mindent le lehet úgy írni, hogy hogyan éljük túl. Akkor miért ne onnan közelítsük meg, hogy miért szerethetjük, mint hogy hogyan élhetjük túl?

Megváltoznak a színek. A barna összes árnyalatát felfedezhetjük a természetben. A barna mindig melegséggel tölt el.
Az őszi esőnek van a legfinomabb illata. Mindig nyitva hagyom az ablakot, hogy átjárja a szobámat az esőillat.
Ősszel a legszebb a természet, menjünk kirándulni! Egy következő cikkünkben arról is olvashattok majd ötleteket, merre érdemes túrákat szervezni.
teafA kedvenc ruháimat ősszel hordom. Nincs is jobb, mint meleg pulóverbe bújni és puha sálba burkolózni. Pokrócba bújva kiülni egy padra és forró teát kortyolgatni a kedvenc bögrénkből.

Október végén már hagyomány, hogy a barátnőmmel Halloween-t tartunk. Általános iskolás korunk óta minden október 31-én közös programot szervezünk. Letöltjük az év 5 legrosszabb horrorfilmjét. Gumicukrot eszünk, amíg meg nem fájdul tőle a hasunk. Ezután tököt faragunk, mécsest teszünk bele és pontban éjfélkor a világító Halloween tökökkel sétálni indulunk. Ilyenkor mindig fura alakok vannak az utcán és egy perc után minden sarkon az aktuális horrorfilmek gyilkosait és szörnyeit látjuk. Általában ekkor rakjuk le a térre a tököket, amik minden évben eltűnnek reggelre.

A hagyományok nagyon szépek, mert valahogy mindig emlékeztetnek arra, honnan jöttünk, hol tartunk most, és kik azok, akik még mindig körülöttünk vannak.

autumn-leavesAz ősz nekem egy hatalmas szerelem. Mindenki költővé válik, én pedig csillogó szemekkel ugrom bele a legnagyobb levélkupacba, mintha még mindig 12 éves lennék. Azt hiszem nem is lehet másképp, mint megélni a hangulatát. Beszippantani az illatát, csodálni a színeit és kiélvezni azt a kis gyenge sugarú napsütést, ami az évben még utoljára megörvendeztet bennünket.

Én örökké őszben akarok élni.

Kommentek