Karácsonyi dekoráció!

Javában pörög a karácsonyi láz. Kaptatok már tippeket ajándékokra szülőknek és barátoknak, most pedig abban szeretnénk segíteni, hogyan varázsoljátok a környezeteteket karácsonyi hangulatúvá. Aki még nem érzi az ünnep hangulatát, csak a tömeget és a rohangálást látja, annak is remek kikapcsolódás egy kis kreatív foglalkozás, ami a végén még a hangulatot is meghozza.

Olyan dekorációkat fogok megmutatni, amiket könnyen és olcsón lehet megvalósítani, így bárki gyorsan elkészítheti!

1ace5b745d35ab0ae1969fe66e7a5b4d Égősorok:

A legegyszerűbb hangulatteremtő trükk, hogy a tér különböző helyeire égősorokat aggatunk. Fokozhatjuk azzal, ha egy nagyobb vázába rakjuk bele az égőket, így asztali dekorációként is felhasználhatjuk, ha színes üvegekbe rakjuk, még bámulatosabb eredményt kapunk!

6bb5e8b7c29fad929cb2070b3709108b Gömbök, díszek:

Azon kívül, hogy ezeket is eredetileg a fára szoktuk rakni remek alternatívák vannak, hogy ezzel is fokozzuk a hangulatot. Felakaszthatjuk őket a lámpák száraira vagy a falra különböző elrendezésben. Ha kicsit kreatívabbak akarunk lenni, akkor megint jöhet a vázás trükk, ahol akár égősorral vegyítve is elrendezhetjük a hatás kedvéért! A gömböket magunk is dekorálhatjuk, hogy mégy egyedibb díszeket kapjunk.

6353824e60705a378c86f97296b57371 Gyertyák, mécsesek:

Ezeket minden mennyiségben, színben és elrendezésben használhatjuk, vehetünk készen a boltban különböző mécsestartókat, de egy kis leleményességgel magunk is készíthetünk szép darabokat!

DIY ötletek:

5906dfed38acadacf16756094b7b6b60Papír csillag:

Szükséges  hozzá:

 • Papír (sima fénymásoló lap is jó, de ha valamilyen színes csillagot szeretnénk, akkor akár előreszínezett papírt is használhatunk, vagy utólag színezzük valamilyen festékszóróval)
 • Olló
 • Cellux
 • Tűzőgép

Elkészítés:

 1. Hogy a csillag szárait elkészítsük, négyzet alakú papírokra lesz szükség. Ha nagyobb díszt szeretnénk készíteni, amit akár a falra is felrakhatunk, akkor egy A/4-es lapot applikáljunk négyzet formájúvá (a lap egyik csücskét hajtsuk a másik feléhez, a fennmaradó részt pedig vágjuk le). Ha kisebb díszre vágyunk, akkor a nagy lapot negyedeljük el. Ismételjük meg még ötször, hogy hat azonos méretű négyzetet kapjunk.
 2. Hajtsd össze átlósan a négyzet, hogy egy háromszöget kapj, majd hajtsd újra félbe.
 3. A háromszög rövidebb oldalaiból azon az oldalon, ahol a hajtás van, a hosszabb oldallal párhuzamosan készíts 3 bevágást, amelyek legyenek körülbelül egyenlő távolságra.
 4. Hajtogasd szét a lapot.
 5. A négyzeteken kis füleket látsz, a legkisebb belsőt, hajtsd egymásra és ragaszd össze egy kis cellux segítségével. Fordítsd meg a lapot és a következő két füllel is tedd ugyanezt. Megint megfordítod és összeragasztod a következőt. Még egy fordítás és ragaszd össze a lap két szélét.
  Az elkészült formát magában is használhatod dekorációként, de ha csillagot szeretnél, akkor készíts még 5 darabot ugyanilyen technikával.
 6. Ha elkészült mind a hat, rendezd őket össze csillag formában, majd egy tűzőgép segítségével kapcsold össze az ágakat középen, majd a szárak végein is, hogy biztos legyen a tartás.

dec96dc3a2231529dcc02a794fb5a32aSzívecskék:

Szükséges hozzá:

 • Fehér, színes, vagy mintás papír
 • Olló
 • Tűzőgép

Elkészítés:

1.Lehetőség: Vágj ki hat egyforma szélességű és hosszúságú papír csíkot, középre egy rövid szárat hajlíts be, majd kifelé haladva egyre nagyobbra formáld meg a szárakat, végül tűzd össze őket.

19fefa2c42b10afa6e8fb0535f1668912.Lehetőség: Egy sablon segítségével vágj ki szívformákat, majd az elkészült szíveket egy tű segítségével fűzd fel egy szalagra, akár egyesével is külön-külön, vagy füzér formában is dekorálhatsz velük. A szíveket akár úgy is elkészítheted, hogy  egy kisebb sablon segítségével kivágod és így tovább kombinálod őket.

e2461309ec977fd9847fe64464e508893.Lehetőség: Kivágsz két kisebb méretű szívet, majd ezeket középen félbe hajtod, és a hajtás vonal mentén összeragasztod őket.

Kommentek