Jacket Potato

A Jacket Potato tökéletes vacsora lehet egy spontán csajos estéhez, vagy, ha meccsnézés közben be akartok vágni valamit a srácokkal, lányokkal. Könnyű elkészíteni, bár kissé időigényes. Finom és laktató!

Az angolok egyik közkedvelt étele a Jacket Potato, vagy lefordítva krumpli kabátban, azért kapta ezt a nevet, mert a burgonyát héjával együtt kell megsütni a sütőben. Így egy ropogós “kabát” keletkezik köré, és pont ettől lesz olyan finom!

jacket-potatoes-with-health

Hozzávalók (1 személyre): 

  • 1 nagy krumpli
  • olaj, vagy olívaolaj
  • 4-5 szelet bacon vagy sonka
  • vaj
  • sajt
  • tejföl

Elkészítési idő : 60 perc

Elkészítés:

1. A krumplit mosd meg héjastul, majd szárítsd meg kicsit és vágj egy keresztet bele (viszonylag nagyot).
2. Ezután kend be olajjal és sóval (Ha olívaolajat használsz az egészségesebb).
3. Amíg ezt csinálod, melegítsd fel a sütőt 200 fokra.
4. Ha felmelegedett a sütő, a krumplit tegyük rá egy sütőlapra és rakjuk be sülni, 50-60 percre. Néha nézzük meg, krumplitól függ a sütési idő, akkor jó, ha kívűl ropogós a héja, belül viszont puha (ezt egy villával tudod tesztelni).
5. Miközben sül a krumplink vágjuk kis kockákra a bacont és süssük ki, jó ropogósra.
6. Ha letelt az egy óra, vegyük ki a krumplit és egy szalvétával nyomjuk meg kicsit minden oldalát, hogy szétnyíljon a kereszt.
7. Ezután rakjunk a krumpli közepébe egy kis kocka vajat, a tejfölt, a bacont és a tetejére reszeljünk sajtot! (rakhatunk még rá snidlinget is)

Szokták még főtt konzerv babbal és sajttal, tonhallal és majonézzel is ízesíteni de más töltelékeket is kitalálhattok!
Jó Étvágyat!

Kommentek