Indul a MOL Bubi!

A MOL Bubi nem jelent mást, mint, hogy végre Budapest is biciklinyeregbe pattanhat. Sokak véleménye persze az, hogy a folytonos másolása a többi országnak rossz dolog, ámde én ezzel nem értek egyet. Hiszen, ha már valami jól ki van találva, miért ne vehetnénk át mi is ? A lényeg, hogy örülhetnek a bicikli őrültek és a környezetvédők is, de még azok is, akik csak szeretnének alkalmanként tekerni egyet, mert végre használhatóak a 2008 óta tervezett Bubik!

A meleg időszakban senkinek sincs kedve a tömött, büdös, fülledt közlekedési eszközökön utaznia, ugye ? Hát épp ezért jó a MOL Bubi, mely bohókás nevét egy 1 évvel ezelőtti pályázaton nyerte. Meg persze azért is, mert még jobban vonzza majd a turistákat Budapestre, hogy bringán tekerve nézhessék meg szép városunk látványosságait.

molbubiHogyan használhatóak? 

Ha elmúltál 14 éves, akkor kétféle módon veheted igénybe a MOL Bubit. Az első a személyes regisztráció és egy egyszeri díj befizetésével, ez gyakorlatilag egy bérletnek felel meg. A másik lehetőség a bankkártyával való regisztráció és fizetés a terminálnál, ekkor azonban 25 000 Ft kauciót is kell fizetni.

A Bubi meglehetősen drága a többi országban található közbringarendszerhez képest. Bár fél óráig “ingyenes” a bringa használata, ez csak annyit jelent, hogy a regisztrációs bérlet díj mellett nem kell többet fizetned, ha nem léped át ezt az időt. Ez egyébként nem nehéz, hiszen bármikor lerakhatod a biciklit egy következő állomáson, melyek elég közel helyezkednek el egymáshoz.

Regisztrációs díjak:

Éves Bérlet 1 hét 3 nap  24 óra Túllépés Túllépés túllépése
18 900 Ft 2000 Ft 1000 Ft 500 Ft 500 Ft / 30 perc másfél óra után folyamatosan nő a túllépési díj

Az árakról további információhoz juthattok az alábbi linkeken:

kerekagy.blog.hu

bkk.hu

Hol keressem? 

1 100 kerékpár áll az utasok rendelkezésére 76 helyszínen. Ezeket a helyszíneket egy térképen meg is tekinthetjük a molbubi.bkk.hu -n .

084“Úgyis csak el fogják lopni!”

A bicajok alkatrészei nem kompatibilisek más bringákkal, ezért nem nagyon van értelme ellopni. Persze, ne legyünk naivak, ettől még ugyanúgy van értelme ellopni, hiszen manapság bármit eladnak, beolvasztanak, meg így tovább. Viszont emellett az óvintézkedés mellett a biciklik még adminisztrációs és elektronikai védelemmel is el van látva. Hát azt majd meglátjuk, hogy mennyire lesznek lopásállóak Bubik, mindenesetre olyan környéken ne biciklizzünk inkább, ahol kilopják az ember alól a bringát, mert nem csak egy rossz élmény lesz az eredmény, hiszen a bicikli a mi nevünkkel lett használva!

Mi mindenesetre optimistán állunk hozzá a Bubihoz és reméljük, hogy sikerül Budapestet még jobb hellyé tenni ezzel az innovációval!
Ti mit gondoltok a MOL Bubiról? Fogjátok használni? Várjuk a kommentjeiteket!

 

Kommentek