Hot Iron – Emeld meg a tüzes vasat!

A Hot Iron egy viszonylag új edzésfajta, ami az utóbbi években jelent meg Magyarországon és napjainkban a legtöbb edzőteremben már elérhető. Sokan viszont nem merik kipróbálni, ugyanis a neve nem túl sokat árul el arról, hogy mit is takar ez a fajta edzés. Ha nem mertél eddig rákérdezni a fitness teremben, vagy nem tudták igazán elmagyarázni, akkor most megtudhatod, hogy miről is szól egy Hot Iron óra és eldöntheted, hogy neked való-e ez a sportág.

182381_370423006384845_1311268054_n

Mi is az a Hot Iron?

Nem kell megijedni a Hot Iron nem tüzes vasak dobálását jelenti, mielőtt bárki szó szerint venné a titokzatos nevet. A forró szó valószínűleg a zsírégetésre, vagy talán az izzadásra utalhat, ami máris jó jel, hiszen ezek szerint fogyaszt. Az iron pedig nem másra, mint az egész edzés lényegére, a súlyzóra! Tehát ez egy súlyzós, erősítő edzés. Ugyanakkor nem kell megijedni tőle, mert a lányok is simán végig tudják csinálni. Ezt az edzést csak edző jelenlétében ajánlott végezni, aki segít megállapítani mennyi súllyal végezhetőek a gyakorlatok és tisztában van vele, hogy milyen gyakorlatokat is kell csinálni. Ez ugyanis nem csak sima súlyzózásból áll, hanem aerobik elemekkel van összekötve.

77757531036227054_uMsIwBf1_f_large

Mennyire hatékony?

Azt gondolnánk, hogy ez a fajta edzés nem éget sok zsírt, inkább az izmot fejleszti, ezért nem a leghatékonyabb fogyási módszer. Ez azonban nem így van. A súlyzós edzés valóban inkább az izmok építésére fekteti a hangsúlyt, mégis rengeteget lehet fogyni vele. Ez az izmok edzés utáni utómunkájával magyarázható. Az ilyen erőnléti edzés sokkal jobban tud tehát fogyasztani, mintha végigugrálnánk egy órát a zsírégető aerobikon. Mivel közben izmosítja minden testrészünket, ezért a fogyás nem a mérlegen fog látszódni, hanem a testünkön. És valljuk be, ez a cél. Formásít, szálkásít, zsírt éget!

Amikor először hallottam a Hot Iron-ról elég szkeptikusan álltam hozzá. Nem hittem, hogy valóban látványos eredményt érhetek el vele. De, úgy voltam vele, aki nem hiszi járjon utána. Kipróbáltam és beleszerettem. Nagyon sokfajta edzést próbáltam már és a Hot Iron bizonyult a leghatásosabbnak eddig, a TRX mellett. Rendszeres edzések mellett, szemmel látható volt a változás, jobb lett az erőnlétem, és nagyobb az akaraterőm!

Ezek után mindenkinek ajánlom a Hot Iron-t, aki szeretné növelni az állóképességét és érez magában elég erőt egy kicsit nehezebb, ugyanakkor sokkal hatásosabb edzéshez!

Kommentek