Halloween tippek

Az ősz még mindig a legkedvesebb időszak számomra, ezt nem tudom elégszer hangsúlyozni. És ebbe beletartozik az október 31. Akik ismernek, tudják rólam, hogy gyerekkorom óta minden évben átjön a barátnőm és csapunk egy remek kis Halloween bulit. Ezt sokszor egy nappal korábban rendezzük, mint a hivatalos ünnepnap, így idén is 30-ra csúszott a kis bulink időpontja. Ez azonban nem gátol minket abban, hogy minden évben elhatározzuk: idén lesz a legizgalmasabb és legemlékezetesebb Halloween bulink.

A mai napomat arra szántam, hogy az internetet bújjam különböző dekorációs- és édességötletek után kutatva. Szerencsére jobbnál jobb tippeket találtam a falra aggatható papírdenevérektől a cukormázba mártogatott Halloween tök alakú perecekig. Most megosztok veletek néhány ötletet, hogy én mivel készülök a ma esti Halloween bulinkra. Ha pedig jelmezötletekre vágytok megtekinthetitek egy korábbi cikkünkben, erre a linkre kattintva!

Falra akasztható papírdenevér díszítés – DIY

Mire lesz szükségünk?

 • Fekete kartonpapír
 • Filctoll, ceruza vagy toll
 • Lyukasztó
 • Damil, madzag

05f4302f78fbdab0daf0270d576b7703Hogyan csináljuk?

A képen látható módon rajzoljunk egy denevér mintát, majd vágjuk ki. Ezután rajzoljuk körbe a mintát a fekete kartonlapon és vágjunk ki minél több denevért. Miután elkészültünk, lyukasszuk ki az alsó részét a mintának és akasszuk fel a denevéreket fejjel lefelé tetszőleges helyekre.

Extra tipp: Ugyanezt megtehetjük szövegekkel is, mint a ’Happy Halloween’ vagy ’Trick or treat’ vagy ’Boo’.

 

Halloween tök perecek – DIY

Mire lesz szükségünk?

 • Egy csomag perec alakú ropi5428d89c55bee6c11a4c8046b05020c8
 • Zöld smarties vagy M&M’s édességek
 • Egy csomag narancssárga ételszínező
 • Egy tábla fehércsoki

Hogyan csináljuk?

Vízgőz felett olvasszuk meg a fehércsokit és keverjük bele (a csomagoláson leírtak alapján) a narancssárga ételszínezőt. Miután folyékony halmazállapotú lett a csokink, mártogassuk bele a pereceket és tegyük a tetejére a zöld smartiest.

Csokival borított alma – DIY

Mire lesz szükségünk?

 • Hurkapálca, vagy kis műanyag/fa pálcikák, amikre rögzítjük az almát
 • Alma
 • Fehércsoki
 • Tejcsoki a díszítéshez

Hogyan csináljuk?

01a8eee8f78dc05750c9cf37ee6b97a8Olvasszuk meg a fehércsokit és mártogassuk bele az almákat, majd hagyjuk őket a hűtőben, vagy akár mélyhűtőben, amíg meg nem szilárdulnak. Ezután a tejcsokit megolvasztva kis ecsettel fessünk félelmetes arcot az almánknak. Innentől csak a kézügyességünk és a kreativitásunk szabhat határt a műnek. A minta elkészültével ezt is hagyjuk állni a hűtőben, amíg meg nem szilárdul.

Ha nagyobb társaságot várunk, kitalálhatunk izgalmas programokat is. A versenyszelleműeknek nem szabad kihagyni az almahalászó versenyt. Tegyünk néhány almát egy lavór vízbe, kössük hátra a versenyzők kezeit és indítsuk el a stoppert. A versenyzőknek szájjal kell kihalászniuk minél több almát meghatározott időn belül.

Ne feledkezzünk meg a tökfaragásról sem, hiszen enélkül nem is igazi a Halloween. Az interneten számos kreatív és egyedi mintát találhatunk, ha már unjuk a tipikus Halloween tök arcokat.

Extra tipp: Ha szeretnétek pontosabban és könnyebben dolgozni a töklámpással, akkor próbáljátok kés helyett fúrógéppel faragni a tök arcát. Itt is van hozzá egy kis segítség Takács Nóritól.

Akik pedig igazi Halloween hangulatra vágynak, azoknak itt van néhány tipp a legizgalmasabb horrorokról.

Démonok között

Az igaz történeten alapuló horror egy családról szól, akik egy a gonosz által megszállt házba költöznek. A gonosztól pedig bizony, nem egyszerű megszabadulni. Megtekintése egyedül nem ajánlott, mert nem fogtok tudni aludni!

Annabelle

Az Annabelle című horrorfilm a tavalyi év egyik legfélelmetesebb filmjének a Démonok között (The Conjuring) folytatása. A démoni baba meséje biztos, hogy vérfagyasztó élményt fog nyújtani, úgyhogy mindenképp jó választás egy irtóztató halloween-i estéhez!

americanAmerican horror story

Egy amerikai horror-dráma sorozat, melynek évadjai egymástól különböző történeteket dolgoznak fel. Nem is árulunk el több részletet róla, aki igazi izgalomra vágyik Halloween éjszakáján, annak érdemes több részt is megnéznie a 40-50 perces epizódok közül.

Ha bármilyen ötletetek, szokásotok van, amit megosztanátok velünk a Halloween bulitokról, írjátok meg kommentben!

Kommentek