Gyros fokhagymás öntettel- vidd haza a nyári ízeket!

 

Nemsokára megjön a jó idő. Ez pedig azt jelenti, hogy kicsit frissítőbb, nyáriasabb kajákra vágyunk és nem akarunk órákat görnyedni a meleg sütő fölött. Ez az otthoni gyros recept könnyen és gyorsan elkészíthető, mégis villoghatsz vele a barátaid előtt, hiszen az íze és a kinézete igazán profi szakácsra vall! Úgyhogy kösd fel a kötényedet és dobj össze egy kis görög finomságot!

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók: 

  • csirkemell
  • Knorr gyros alap, fokhagymás dresszinggel
  • olaj
  • fejes saláta vagy jégsaláta
  • lila hagyma
  • uborka
  • paradicsom
  • sült krumpli vagy pita
  • natúr joghurt

Elkészítés:

1. A csirkemellet mosd meg, majd vágd fel apró szeletekre.

2. A Knorr gyros alapot keverd össze 4 evőkanál olajjal, majd forgasd bele a csirkemell szeleteket. Ezt hagyd állni egy ideig.

3. Vágd fel a salátát vékony csíkokra, az uborkát kis kockákra, a lila hagymát karikákra, és a paradicsomot is szeleteld fel. Ha valamelyik zöldséget nem szereted, azt nyugodtan kihagyhatod.

Tipp: Ha nem szeretnéd, hogy hagymaszagú legyen a leheleted  akkor a felszeletelt hagymához facsard ki egy fél citrom levét és áztasd vízbe, amíg sütöd a húst.

4. Melegíts fel egy serpenyőt, majd dobd bele a bepácolt húst! Olajat már nem kell raknod a serpenyőbe, mert a hús elég olajos. Körülbelül 10 percig süsd, amíg nem lesz jó ropogós kérge.

5. A fokhagymás dresszinget keverd össze egy-két pohár natúr joghurttal és kész is van az öntet!

6. Köretnek vehetsz a boltban pitát, vagy készíthetsz hozzá sült krumplit.

Jó Étvágyat!

Kommentek