Füge Udvar

“Legjobbkocsma.hu” Ez a felirat díszeleg a híres Füge Udvar bejáratánál. A négy mindenre felkészült, jó kedélyű és igen csak kedves biztonsági őr biztatott a táskám tartalmának bemutatására. Miután megbizonyosodtak róla, hogy a laptopomon kívül mást nem rejtegetek, egy vállveregetéssel betessékeltek.

Kisebb társasággal mentünk egy szimpla sörözgetés reményében. Este tízre érkeztünk meg, így első látásra úgy tűnt, teltház van. Ám, amint körbe néztünk, az Udvarból szinte minden irányból kisebb zegzugok és nagyobb csarnokok nyíltak. Érdekes kettősséget ad a helynek, hogy a legnagyobb területnek szabadtéri, udvar-szerű érzete van – ugyan a magasban egy pavilon védi az ott mulatókat az esetleges csapadékoktól – míg oldalt több fedett helység is a vendégek rendelkezésére áll.

fugeudvar

Ahhoz képest, hogy belvárosi vendéglátóipari egységről van szó, nem jellemzőek a külföldi vendégek, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a velünk tartózkodó külföldi lányt csak kisebb segítséggel értik meg a pultnál. Magyarként ez legyen a legnagyobb bajunk.

Az udvar maga a mediterrán éjszaka. Hangulatos, félhomály, Sörpadok. A hirtelen beköszöntött nyárban kifejezetten jóérzés a késő éjszakai órákat udvaron tölteni egy jó kis Suhancos meggy…no meg a barátaid társaságában. Amennyiben mégis hűvösre fordulna az idő, a belső térben is barátságos légkör uralkodik. Igazi hamisítatlan romkocsma, de nem hordozza magában a manapság már sok esetben jellemző műviességet, erőszakosságot, amiben azt éreznénk, hogy ez az imázs teremtés izzadságszagú, céltalan fáradozás volna. A Füge Udvar igazi védjegye lehet a budapesti nyári éjszaka összképének.

Alig fél órája söröztünk és pálinkáztunk, (380 Ft + 290 Ft volt, de ha egy nappal később, azaz pénteken jövünk, Arany Péntek keretein belül mindez csak 280 Ft + 290 Ft lett volna) amikor is észrevettük, hogy van pingpong asztal, biliárd és csocsó. Előbbi abszolút ingyenes, mindössze egyikőtök személyigazolványát kell letétbe letenni, no meg nem össze törni sem a kiadott ütőket, sem az asztalt. Ha pedig mi nem vagyunk a kocsmasportok nagy szakértője, leülhetünk a kivetítők elé, hiszen az éppen aktuális mérkőzéseket rendszeresen közvetítik.

Térjünk vissza a “Legjobbkocsma.hu” cégérre. Ha egy márkajelzéssel találkozunk, a legtöbb esetben azonos színvonalat várunk el az adott terméktől, szolgáltatástól. Ám ebben az esetben ez egy pozitív ellenpélda. A “Legjobbkocsma” franchise talán leghíresebb egysége méltán híres (vagy hírhedt?!) Akácfa Söröző. Erre minden bizonnyal érdemes lesz egy külön cikket szentelni, mindenesetre az bátran elmondható, hogy a Füge Udvar mindenben lekörözi az előbb említett Akácfát.

Legolcsóbb sör:         Arany Ászok                      380 Ft

Akciók :                         Állandó rövid akciók (4cl ital 2cl áráért)

Könnyen megközelíthető bárhonnan, hiszen mindössze pár perc séta a Blahától. Könnyű szívvel ajánlom bárkinek, hiszen a Füge Udvar minden szempontból kiállta a próbát!

Füge udvar

Hangulat 100% Udvar, terem, boxok. minden.
Választék 90% Minden van az igazi ritkaságokon kívül
Minőség 90% Hiába akciós néhány termék, attól még jó
Nyitva tartás 90% Szinte pirkadatig megvan a program
Árak 80% Aranypéntek és folyamatos akciók
Online 90% Minden fontos info a neten, gyenge látvány
Szórakozás 90% Pingpong, biliárd, csocsó, temérdek hely a közelben
Összesen 90% Akár egész estés szórakozás, nagyobb társasággal is

Cím: Bp. Klauzál utca 19.

Nyitva tartás: Hétfő-Vasárnap: du. 4- de. 4

Facebook oldal: www.facebook.com/FugeUdvar

Kommentek