Forró Csoki- Különleges receptek

Azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a téli hidegben a legkedveltebb szívmelengető italunk a forró csoki. A forró csokinak számtalan elkészítési módja van és különleges alapanyagokkal még jobban megbolondíthatjuk ezt a népszerű forró italt. Csokorba gyűjtöttem nektek személyes kedvenceimet, fogyasszátok jóízűen.

nutellás forrócsokiNutellás forró csoki

Szerintem nem létezik olyan ember, aki a nutellát nem szereti. Ezt a receptet a barátnőmnek ajánlanám, aki habár nem kedveli a forró csokikat, de azt hiszem a nutella szóval könnyedén meggyőzhetem, hogy elkészítse nekem ezt a finomságot.

Hozzávalók
  • ½ csésze tej
  • 1/3 csésze nutella
  • cukrozatlan tejszínhab, tálaláshoz
Elkészítés

Keverjük össze a nutellát és a tejet egy kisebb lábasban. Tegyük a tűzre, közepes hőfokra és kevergessük addig, amíg csomómentes nem lesz. Ezután öntsük csészékbe, díszítsük a tejszínhabbal és máris fogyaszthatjuk.

mandulás forrócsokiForró csoki mandulatejjel

A mandulatej egyre népszerűbb az egészségesen táplálkozók körében, különleges, édeskéz íze remekül kombinálható mind a kávéval, mind a reggeli müzlinkkel és természetesen a forró csokival is.

Hozzávalók
  • 4 csésze cukrozatlan mandulatej
  • 2 fahéjrúd hosszában felvágva
  • ¼ csésze cukrozatlan kakaópor
  • 2 dkg étcsokoládé (lehetőleg 70%-os kakaótartalmú)
  • ¼ csésze kristálycukor
  • ¼ tk durva só
Elkészítés

Egy kis lábasban, közepes lángon forrald fel a mandulatejet és a fahéjat. Majd csökkentsd a hőfokot, főzd 10 percig, majd vedd ki belőle a fahéjat és tedd félre (még szükség lesz rá a díszítésnél). Ezután keverd össze habverővel a mandulatejet a további hozzávalókkal, addig, amíg a keverék habos nem lesz. Majd öntsd bögrékbe és díszítsd a fahéjjal.

mentás forró csokiMentás forró csoki

Aki szereti az after eight csokoládét, annak ez a forró csoki maga a mennyország, én például literszámra tudnám inni, miközben a szállingózó havat bámulom a meleg szobából.

Hozzávalók
  • 4 csésze tej
  • 6 friss mentalevél
  • 3 dkg tejcsokoládé kis darabokra vágva
Elkészítés

Keverd össze a tejet a mentalevelekkel egy kis lábasban, majd közepes lángon forrald fel a tejet. Ezután vegyük le a tűzről, majd hagyjuk állni 5-10 percig, majd szűrjük le a tejet és vegyük ki a mentaleveleket. Tegyük vissza a tejet a tűzre és szórjuk bele a csokoládét, majd habverővel kevergessük, amíg a csokoládé teljesen meg nem olvad és habos nem lesz a keverék. Ezután tálalhatjuk is bögrékben.

Kommentek