F**K THE SYSTEM! – Exkluzív interjú

A F**K THE SYSTEM-ről az Y generáció fiatalabb képviselőinek legtöbbje már hallott, hiszen, bár csak januárban alakultak, a srácok rekordidő alatt óriási népszerűségre tettek szert. A két dj-vel és egyben szervezőtárssal készíthetett a Classy exkluzív interjút, amelyben az FTS múltjáról, a gyors siker titkáról és persze magukról faggattuk kicsit a két dj-t. Most megtudhatjátok, hogy hogyan is csinál ekkora bulit a party két legnagyobb arca, Pete Logan és Macco Malone!

Honnan jött az ötlet, hogy megalapítsátok a F**K THE SYSTEM-et

Macco Mallone (19):

A buli mostani főszervezője, aki három éve jóbarátom, felkeresett még 2012 decemberében, hogy a Glob Royal-ban van egy üres dátuma januárban, és rám illetve a Petire (Pete Logan) gondolt, mint fellépő. Mondtam, hogy rendben, de akkor ne csak egy sima bulit csináljunk, hanem találjunk ki neki egy nevet, egy új brandet és lőjjünk be egy célközönséget. Arra gondoltunk, hogy mivel mi is fiatalok vagyunk, és tudjuk, mire van szüksége a mostani 16-18 éves korosztálynak, ezért velük teljes mértékben tudnánk azonosulni és rendkívüli bulikat csinálni, ami így utólag visszagondolva, sikerült is!

IMG_1492Kik a buli szervezői?

Macco Mallone:

Hárman vagyunk a szervezői gárdában, Peti pedig a rezidens djnk és az egyik legjobb barátom, akit már ismerek lassan 5 éve.

Pete Logan (23):

z egész úgy kezdődött, hogy Daninak (Macco Mallone) volt egy születésnapi partyja pont egy éve, és megkért, zenéljek én a buliján. Ez számomra természetesen egy egyértelmű igen volt. Ezen a bulin ismerkedtem meg a már említett főszervezőnkkel, akit akkor fogott meg a Macco-Pete páros, én pedig egy nagy koponyát láttam benne, mint, ahogy a Daniban is…

Ez az ismerettség aztán megmaradt egy nagyon jó barátságnak, és mint ahogy már Dani mesélte 2012 decemberében, engem is felhívtak, hogy szeretnének csinálni egy bulit, aminek az lesz a neve, hogy F**K THE SYSTEM. Az igazat megvallva, engem először nem annyira fogott meg, de mondtam, hogy rendben, itt az ideje hivatalosan is együtt zenélni Danival, próbáljuk ki. Kitaláltuk a dátumot, megszerveztük és az egész egy teltházas bulival végződött! Ez egy örök élmény marad, és már így az első bulinál eldőlt, hogy milyen irányba is vigyük ezt az egészet.

Mit szeretnétek kifejezni a névvel?

Macco Mallone:

Ez egy lázadó jellegű név, ami azért jó, mert szinte mindenre rá lehet mondani. Az egész lényege az, hogy mutassunk be a rendszernek, elegünk van az iskolába járásból, és jó kicsit kiszabadulni a hétköznapokból. De akár nem is csak diákoknak, hanem egy felnőttnek is jó jelmondat lehet ez, ha már elege van mindenből és ki szeretné kicsit engedni a gőzt.

Azóta is maradt a 16-18 éves korosztály?

Macco Mallone:

Igen, valamennyire megmaradt. Az alsó korhatár az még mindig a 16, de azóta már kicsit vegyesebb lett, jönnek idősebbek is, mindenféle korosztály.

Hogy sikerült ilyen rövid idő alatt ekkora népszerűségre szert tenni?

Pete Logan:

Maga a név nagyon találó. Tulajdonképpen, ez az, ami főleg eladja magát. A másik legfontosabb, hogy mi, úgymond, egy családot szeretnénk ezzel létrehozni. Egy olyan egységet, akik együtt jól tudják magukat érezni, jókat tudnak bulizni. Ez a fő célunk.

Macco Mallone:

Arra törekszünk, hogy minél őrültebb és hajeleresztősebb partyt csináljunk, ahol tényleg senki nem gátlásos, mindenki elengedi magát és csak annak az egy estének él.

IMG_1493Nem amatőr djként kezdtetek az FTS-nél. Hol hallhattunk titeket korábban?

Pete Logan:

Mindketten DJ tanfolyamot végeztünk, hivatásosan csináljuk, ami azt jelenti, hogy ennek megvan mind a pénzügyi, mind a szakmai háttere. Daniról azt kell tudni így előjáróban, hogy én hallottam, amikor ő életében először összerakott egy szettet, és az egy olyan szett volt, amilyet sokan mások két éves tapasztalat után se tudnak összerakni. Ő egy elképesztő tehetség, szerintem. Magamról pedig… én már elég sok helyen játszottam a F**K THE SYSTEM előtt is. Gyömrőn, a Negrescoban, Miskolcon, Nyíregyházán, sok vidéki szórakozóhelyen. Az egész ott indult be, amikor elkezdtem zenéket írni, amiket a Hajógyári szigeten ismerhettek meg a bulizók, így váltak ismertebbé. Ma már az átdolgozásaimat játsszák az összes nagy szórakozóhelyen és a Music FM-en is.

Macco Mallone:

Engem 14 éves koromban kapott el a vágy, hogy ezzel foglalkozzak. Ekkor kezdtem el elektronikus zenét hallgatni, és ekkor kaptam meg az első dj pultomat is. Egy barátom szülinapján játszottam először, aztán egy hónapra rá már a Közgázon és jött a többi felkérés is. Budapest legtöbb szórakozóhelyén már játszottunk szerintem a Petivel.

Mivel foglalkoztok a zenélés mellett?

Pete Logan: 

Én egy ételfutár cégnél dolgozom. Volt már olyan FTS bulim, ami szerdán volt, hajnal 4-ig tartott és aztán ötre mentem is dolgozni.

Macco Mallone:

Én egy idegenforgalmi szakközépiskolában tanulok idegenvezetőnek a F**K THE SYSTEM mellett!

A következő, jövőhét hétfői buli az A38-on lesz. Erről mit tudhatunk?

Macco Mallone:

Ez egy exkluzív buli lesz, legfőképpen a “keménymagnak”, azoknak, akik folyamatosan járnak és szeretik a bulijainkat. Azért ezt a helyet – vagy inkább hajót (nevet) választottuk, mert itt tudjuk vendégeinknek megadni a lehető legminőségibb szórakozást, mind hang- és fénytechnikában is. Mindenképpen egy nagyon őrült és állat buli lesz!

Pete Logan: 

Már csak azért is, mert egy külföldi szavazáson ezt a szórakozóhelyet a világ legjobb szórakozóhelyének minősítették.(Lonely Planet utikalaúz szavazásán – a szerk.) Egyébként meg azért is őrült lesz, mert nem egy szárazföldön, hanem egy hajón fogunk együtt bulizni és együtt fogunk bemutatni a rendszernek!

IMG_1494Mik a jövőbeli terveitek?

Macco Mallone:

Határ a csillagos ég. Amit el lehet érni, azt mi megpróbáljuk elérni. Egyenlőre 1000-1500 embert mozgatunk meg, amit szeretnénk még növelni. Vannak ötletek, hogy hol lesznek még bulik, de ezt egyenlőre még nem fedjük fel. Arra törekszünk, hogy minél egyedibb és exkluzívabb bulikat csináljunk a közönségünknek!

Pete Logan:

Köszönjük a Classy-nek és mindenkit várunk szeretettel október 28-án az A38-ra! (kacsint)

Nagyon szépen köszönjük a felejthetetlen interjút a srácoktól, kedves olvasóinkkal meg reméljük találkozunk a jövő hét héfői bulin az A38on!

Kommentek