Fesztiválozz para nélkül!

3 hasznos tipp a felhőtlen fesztiválozáshoz

Nyakunkon a Fishing on Orfű és az EFOTT de a VOLT is kevesebb, mint egy hónap múlva megnyitja kapuit. A fesztiválszezon tehát egyértelműen beindult!  Ezek a nyár legfelhőtlenebb napjai lehetnek, de ha nem vagy elég körültekintő könnyen rémálommá változhatnak. Rengeteg kisebb-nagyobb kellemetlenséggel találkozhatsz, ha nem vagy rájuk felkészülve. Most segítünk, hogy semmi ne érjen váratlanul és csak a szórakozásra koncentrálhass!

1. Tervezz!

kep2

Rengeteg időt és helyet spórolhatsz, ha nem csak találomra hajigálod nélkülözhetetlennek gondolt darabjaidat a bőröndödbe. Állítsd össze előre a napi szettjeidet! (Természetesen legyen egy-két variációd rossz idő esetére is! ) Így tényleg csak annyi ruhadarab lesz nálad, amennyire szükséged van és nem kell egy kisebb gardrób méretű bőrönddel küzdened a vonaton és a fesztivál poros útjain. Ráadásul a sátorban is jobban el fogsz férni!

kep3

Arra viszont figyelj, hogy vannak olyan darabok, amik nem maradhatnak ki, mint például a tökéletes fürdőruha, a törölköző, egy meleg pulóver és a nélkülözhetetlen kiegészítők. A kalap-napszemüveg combo életmentő lehet egy fáradt reggelen, amíg eljutsz a kávéstandig.

kep4A cipőkkel sem érdemes spórolni, hiszen a fesztiválkörnyezet eléggé megviselheti őket, nem beszélve az esetleges esőről és sárról. Mindig legyen nálad egy-egy pár minden időjárási eshetőségre! A gumicsizma és tornacipő elnyűhetetlen fesztiválkiegészítők és ezzel be is biztosítottad magad az eső és a por ellen. A meleg délutánokra pedig csak dobd be a kedvenc sarudat és már indulhatsz is.

2. Ne hagyd el magad!

kep5

kep6Könnyű belefeledkezni a nyüzsgésbe és az éjjel-nappali bulizásba, de fontos, hogy ha nem figyelsz oda, árthatsz is magadnak! Vigyél magaddal egy pár C-vitamint és algopirint, ha teheted igyál meg minden nap legalább fél liter gyümölcslevet vagy fogyassz gyümölcsöt, az esetlegesen elfogyasztott alkohol káros hatásainak kompenzálására. Nem foglal sok helyet és hamarabb túllendülhetsz a másnaposságon, hogy újrakezdhesd a pörgést.

3. Csak óvatosan!

kep7

Sajnálatos módon az utóbbi években megszaporodtak a zsebtolvajok a nagyobb fesztiválokon. Nagyon vigyázz az értékeidre és mivel tudvalévő, hogy bulizás közben rengeteg dolog terelheti el a figyelmed a táskádról a tömegben, ezért érdemes minden pénzed feltölteni a beregisztrált fesztiválkártyádra (amit egy percen belül le tudsz tiltani, ha elvész így visszakaphatod a pénzed) és egy régebbi telefont magaddal vinni. A szüleidnek arról is meg tudod írni a kötelező napi egy sms-t, a barátaidat fel tudod hívni ha, elkeverednél, és az okostelefonokkal ellentétben a régebbi modellek simán kibírják a négy-öt napot feltöltés nélkül, ami rengeteg sorban állástól és várakozástól szabadíthat meg. Ha nem osztod meg a fesztivál minden percét instagramon, attól még lehet jó a buli, nem?

Így ha zsebtolvajlás áldozatául esnél, minimalizálhatod a keletkező kárt.

+1 Légy közvetlen!

Itt nem él a szabály, hogy ne állj szóba idegenekkel, sőt! Akármilyen félénk is vagy otthon, egy dolgot jegyezz meg: ott mindenki a barátod! Ne félj megkérni a melletted álló srácot, hogy vegyen fel a kedvenc számodnál a nyakába és bátran kérj segítséget a sátrad felállításához, de cserébe te is legyél készséges, ha fesztiválozó társaid hozzád fordulnak. Életre szóló barátságokat köthetsz vagy éppen egy nyári románcba gabalyodhatsz. A lehetőség adott, élj vele!

kep9

Ha betartod a tippjeinket, nem érhet kellemetlen meglepetés  és fantasztikus nyári élményekkel és emlékekkel gazgagodhatsz. Találkozunk a nagyszínpadnál!

Szerző: Csorba Csilla

Kommentek