Feketén szeretjük!

IMAG0361A napokban levizsgáztam, megszereztem a szakmámat, így arra gondoltam, hogy meglepem magam valami finomsággal. Egyedül vágtam neki a városnak és végül az Astorián kötöttem ki, ahol nem is olyan régen megnyílt egy új kávézó. A Fekete egy nagyon pici hely, szembe az ELTE-BTK-val, amolyan coffee to go. A rémes hőség ellenére egy forró latte mellett döntöttem, mert ez a kedvencem és mindenhol kipróbálom, hogy hogyan készítik el. Ahogy beléptem, rá kellett jönnöm, hogy tényleg annyira kicsi kávézó, amilyennek kívülről láttam. A fiatal és nagyon tehetséges barista fiú éppen előttem kezdett neki kávém elkészítésének, ugyanis a helyiségben egy konyhapulton hatalmas kávégép áll. Már olvastam róla, hogy lágyabb kávét csinál ez a típus, de ez tényleg nagyon nagyon finom krémes latte lett, ami nekem külön kedvencem. Még szívecske díszítés is került rá, köszönöm.

901304_552425034808497_166266499_oA barátaim tudják rólam, hogy rémesen sok cukrot viszek be a szervezetembe. „Én a cukrot iszom kávéval” szerintük. Hát most cukor nélkül ittam (nem tettem bele 5-6 kanállal), és tényleg igazán finom volt. Lágy, krémes, különleges. Én beleszerettem.
Igazság szerint szívesen leültem volna, hogy több benyomást szerezzek a helyről, hogy több mindent megkóstoljak, ne csak egy kávéval távozzak. Még hely is volt, de mentségemre legyen mondva, ebben a melegben egyszerűen nem bírtam ott maradni. Aki mégis ebben a hőségben jár arra, mindenképpen kóstolja meg a jegeskávéjukat, én is visszatérek még, hogy kipróbáljam.

919659_553742558010078_1435196088_oÖsszességében tetszett a hely, a design teljesen egyszerű, divatos, fiatalos. Az alatt a pár perc alatt, amíg elkészült a kávém, kellemesen elbeszélgettem az ott tartózkodókkal. Szerintem egy vendéglátó egységben dolgozó legyen kedves, mosolygós. Nekem ez az első, ami alapján eldöntöm, hogy visszamegyek-e a helyre. Volt néhány igen rossz tapasztalatom az elmúlt napokban, szóval igazi felüdülés volt, hogy itt mosolygósan fogadtak. A kávé tényleg különlegesen finom, nem is ittam még sehol ennyire lágy lattét. Jó nagy adag volt, sokáig ki tudtam élvezni az ízét. Legközelebb nem 40 fokban megyek és akkor több kávét ki fogok próbálni.

Hangulat:  90% Egyszerű, kreatív
Választék:  90% Folyamatosan bővül, de olvastam az itallapon több különlegességet is, amit máris meg szeretnék kóstolni
Minőség:  100% Ilyen finom lattét még sehol nem ittam
Nyitva:  100% Hétköznap fél 8-kor nyitnak, munkába vagy suliba menet kezdhetjük itt a napot
Árak:  80% Közepes, kicsit drága, de tényleg finom
Online:  80% A honlapon csak az árakat találtam. A Facebookon azonban jóval több információval szolgálnak (itt képeket is találhattok)
Szórakozás:  70% Különleges, hogy végignézhetjük, ahogyan elkészítik a kávénkat. Leülni csak kevesen tudnak, inkább elvitelre érdemes kérni
Összesen:  90% Nagyon finom a kávé, ez biztosan visszacsábít a Feketébe, meg persze az is, hogy mi lehet a hatalmas faajtó mögött

Cím: Múzeum körút 5. – ELTE-BTK-val szemben

Online: feketekv.hu

www.facebook.com/feketekv/info

Kommentek