Espresso Embassy – Kávékövetség a belvárosban

_MG_1566 Espresso Embassy

Espresso Embassy

Arany János utca. Tavasz. Kávéillat. Fotósunkkal, Gyurival felkerekedtünk, hogy egy újabb kis kávézócsodát fedezzünk fel a belváros szívében. Most az Espresso Embassy-ra esett a választásunk, amit egyáltalán nem is bántunk meg. Hihetetlen barátságos kis hely, tele csupa szív baristákkal. Éppen szerencsém volt, mert a kávérendelésemkor hozták ki a csokis-lime-os süteményt, amit a kedves ajánló szavak hatására úgy gondoltam, ki is próbálok. Ez is a reggel egyik legjobb döntésének bizonyult, hiszen valami mennyei ízkavalkádban volt részem a süti elfogyasztása során.

Lattét rendeltem, szokás szerint. A kérdésre, hogy mehet-e dupla espresso-val, természetesen igennel válaszoltam, mire a kedves barista meg is jegyezte, hogy nagyon helyesen teszem. Reggel, amikor még nem ittam kávét ez persze nem is lehet kérdés.

_MG_1568 Espresso Embassy

Espresso Embassy

Ezután leültünk Gyurival a kedves fa asztalok egyikéhez, a kávénkat pedig egy percen belül meg is kaptuk ezzel a csodás díszítéssel. Mindig nagy örömmel tölt el, amikor a kávét nem csak egy reggeli italnak tekintik, amely felpörget és energiát ad a nap hátralevő részére, hanem egy művészi alkotásként készítik el. Valahogy jobb kedvvel kezdek neki a kávé elfogyasztásának, ha a készítőjén érzem a munkája iránti szenvedélyt. Ez hiányzik a legtöbb emberből, hogy szereti a munkáját és a szenvedélyének tekinti, amit csinál. Itt nem ezt tapasztaltuk, és még egy mosollyal is megjutalmazták a betérő vendégeket. Ettől nekünk is jobban indult a napunk. Ezek a legkisebb dolgok, amiket sokszor tudatosan észre sem veszünk, mégis hozzátesznek a benyomásainkhoz, hogy újra visszatérünk-e a helyre. Ide mindenképpen visszatérünk.

A latte minden várakozásomat felülmúlta. Éppen megfelelően erős, de mellette krémes és lágy volt. Az asztalokon található barna cukorral pedig bárki nyugodt szívvel ízesítheti a kávét, ám enélkül is rendkívül finom.

Habár sokan megfordulnak ezen a helyen és ebből rengetegen külföldiek, mégis éppen megfelelő egy baráti beszélgetésre, vagy akár üzleti megbeszélésre. Én biztosan visszatérek még ide, hogy megírjam az aktuális cikkemet egy finom kávé társaságában.

_MG_1572 Espresso Embassy

Espresso Embassy

Hangulat: 100% Igazi beülős kis kávézóhangulat és nyugalom.

Választék: 90% Sütemények, kávé, forró csoki, croissant, kakaós csiga.

Minőség: 95% Több mindent kóstoltunk és nem panaszkodunk a minőségi alapanyagokra.

Nyitva: 100% H-P: 7:30-19, Szo-V: 9-17

Árak: 100% Átlagos belvárosi árak.

Online: 100% Minden aktualitás fent van a facebookon és a honlapon is.

Szórakozás: 90% Egy kellemes kávézáshoz kiváló, bármikor betérhettek, ha egy kis pihenőre, kávészünetre vágytok.

Összesen: 95% Nekünk tetszett, szívesen megyünk újra.

Cím: 1051 Budapest, Arany János u. 15.

Online: http://espressoembassy.hu/
https://www.facebook.com/EspressoEmbassy?fref=ts

_MG_1578-Edit Espresso Embassy

Espresso Embassy

Fotókat készítette: Jakal György

Kommentek