Egészséges Nasik – Mit együnk uzsonnára?

Korábbi Egészséges Nasik cikkeinkben friss gyümölcsből készült finomságokról olvashattatok, most viszont néhány egészséges uzsonna receptjét gyűjtöttük össze nektek. Az egészséges táplálkozás hívei mind egyetértenek abban, hogy a jó közérzet eléréséért inkább érdemes többször kevesebbet étkezni egy nap folyamán. Éppen emiatt fontos, hogy a 3 nagy főétkezés között ne feledkezzünk meg a tízórairól és az uzsonnáról sem. Ezekre az időpontokra inkább valami frissítő fogást érdemes választani, ami nem terheli meg nagyon gyomrunkat, legyen az egy könnyű saláta, vagy egy ízletes szendvics.

large

Görögdinnyés mentás fetasaláta

A nyár egyik slágere a görögdinnye, amely remekül kiegészíti a frissítő salátánk ízvilágát. Felejtsük el, hogy a gyümölcsök és zöldségek nem kombinálhatóak, hiszen aki próbált már gyümölcsöt is keverni a salátába, az tudja, milyen különlegessé varázsolja az ízeket.

Hozzávalók:

A dressinghez

  • 1 érett, hámozott avokádó
  • 1/2 lime leve
  • 1 tk. friss tárkonylevél
  • 1 tk. kókuszolaj
  • 4-5 ek. víz

A salátához

  • Egy csésze salátalevél
  • 1/3 csésze kockára vágott friss görögdinnye
  • 2 ek. apróra darált friss mentalevél
  • ¼ csésze fetasajt

Elkészítés:

Keverjük össze a dressing hozzávalóit a salátával, tegyük egy-két órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérhessenek, és máris tálalhatjuk.

29_tunasandwich_lgTonhalas szendvics

A tonhalas szendvics rendkívül egészséges, ha teljes kiőrlésű, magos kenyérrel vagy kiflivel tálaljuk és salátát is teszünk bele. Gyorsan és könnyedén elkészíthető, könnyed és tápláló uzsonna.

Hozzávalók:

  • 1 tonhalkonzerv
  • 1 citrom
  • Magos kifli/kenyér
  • Jégsaláta
  • Paradicsom

Elkészítés:

Csöpögtessük le a tonhalkonzerv levét, majd egy tálban keverjük össze a tonhalat a citrom levével. Ezután kenjük meg vele a magos kiflit, szeleteljünk fel egy kevés paradicsomot és jégsalátát, tegyük a szendvicsbe és már fogyaszthatjuk is.

PINEAPPLE-WATERMELON-SMOOTHIEAnanászos-görögdinnyés smoothie

A melegebb nyári napokon (amikor éppen nem szakad az eső) nincs is kellemesebb frissítő, mint a lédús gyümölcsökből elkészített smoothie. Néhány behűtött jégkockával kiegészítve segít túlélni a hőséget.

Hozzávalók:

  • 1 csésze kockára vágott görögdinnye
  • 1 csésze kockára vágott ananász
  • ½ csésze kókuszvíz
  • Elkészítés:

Turmixoljuk össze a gyümölcsöket, majd keverjük össze a kókuszvízzel, alaposan rázzuk fel, majd adjuk hozzá a jégkockát és máris fogyaszthatjuk is a frissítőt.

Kommentek