Édességek kicsiny boltja-La Delizia

Van egy icipici hangulatos helyecske a város szívében, a körúttól nem messze. Már az utcán is érezni azt a csodás illatot, amit a nagymamám konyhájában süti sütés közben. A kekszek, sütik imádói azonnal otthon érezhetik magukat ezen a helyen.

IMG_5467A belépéskor rögtön meleg fogadtatásban részesülünk, az eladók bármelyik süteményről elmesélik, miből készül, és milyen ízekre számíthatunk. A választás igen nehéz, a 25-30 féle keksz egytől-egyig ínycsiklandozó. Itt mindenki megtalálja az ízlésének és akár diétájának megfelelő, helyben sütött finomságot. A kekszek nem tartalmaznak adalékanyagot, színezéket, csak a hagyományos hozzávalókat (ahogyan a honlapon is olvashatjuk). Van közöttük olyan, ami nyírfacukorból és teljes kiőrlésű lisztből készül, így ezeknek egy méregtelenítő kúra alatt sem tudtam ellenállni (diabetikus és laktózmentes kekszet is sütnek!). A kekszek mellé általában teát választottunk, de most a reggeli Classy-s megbeszélésen mindenki a kávé mellett döntött. A kávékat muffinos bögrékben kaptuk, amik még otthonosabbá tették a helyet.

IMG_5444Miután mindent kiválasztottunk, felmegyünk a galériára, ami egy igazi kis bécsi kávézó hangulatát adja, mégis egyedi. Baráti találkozókra, de akár egy megbeszélésre is tökéletes helyszín. Azt hiszem a mi kis csapatunkból is mindenki egyet értett ebben.

Személyes kedvenceim: az aszalt körtés mandulás keksz, a csoki imádatomnak megfelelően a csokívánság és persze a számomra elengedhetetlen különlegesség, a levendulás keksz.

IMG_5485Engem először egy barátnőm csábított be, amikor karácsony előtt lázasan kutattam szülinapi ajándék után egy másik barátnőmnek. Csak annyit mondott, hogy ha valami különlegességet szeretnék adni, akkor mindenképpen nézzünk be a La Deliziába. Össze is válogattam a nekem tetsző finomságokat és egy ízléses kis feliratos fémdobozban tényleg igazán különleges ajándékkal sikerült meglepnem az ünnepeltet.
Engem elvarázsolt a Delizia kekszmanufaktúra. Mind a hely hangulata, mind a különleges ízek, a barátságos kiszolgálás és az alacsony árak meggyőztek.

IMG_5493


La Delizia

Hangulat: 100% Ízléses, tiszta, kifinomult
Választék: 98% Idénynek megfelelően bővül, nyáron még fagyit is kaphatunk, nekem csak a kávékülönlegességek hiányoztak
Minőség: 100% Eddig bármit kóstoltam, még annál is jobb volt, mint ahogyan elképzeltem
Nyitva Tartás: 100% Egészen szombatig nyitva tart, reggel 10-től este 8-ig
Árak: 100% Igazán alacsonyak ezekhez a különleges kekszekhez – érdemes a törzsvásárlói kártyát is igénybe venni (500 Ft felett kapsz egy pecsétet, 10 vásárlás után 1200 Ft-os fogyasztás váltható be)
Online: 100% Olyan hangulatú, amilyen a hely maga, rengeteg kép, folyamatosan frissülő facebook oldallal
Szórakozás 100% Beszélgetéshez, megbeszéléshez ideális
Összesen: 100% Minket teljesen meggyőzött, vissza fogunk térni!

Cím: Jókai utca 13. (Oktogontól 5 perc séta)
Online:www.ladelizia.hu és www.facebook.com/ladelizia.budapest

Kommentek